Στα όρια η μαιευτική με τρία κρεβάτια λιγότερα η ΜΕΘ στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου με την υποστελέχωση σε προσωπικό να έχει χτυπήσει κόκκινο σε ΜΕΘ και Μαιευτική κλινική όπου δεν βγαίνουν καν οι εφημερίες των γιατρών και η κλινική να λειτουργεί στα κόκκινα.

Τα παραπάνω κατήγγειλαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 11 Μαΐου 2016 τα μέλη του ΣΕΣΝΟΧ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο Χίου και που θέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους του νησιού.

Την απογοητευτική κατάσταση στο Σκυλίτσειο και με αφορμή την ημέρα της μαίας, στη μαιευτική ανέπτυξε ο Γιάννης Λαμπαδοχυτός κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου

Νοσηλευτές δέκα ταχυτήτων και εργαζόμενους στο νοσοκομείο που ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά, αυτή είναι η εικόνα όπως την περιέγραψε η Ολυμπία Κουβαρά επαναφέροντας ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων.

Με τρεις κλίνες λιγότερες θα λειτουργεί πλέον η ΜΕΘ με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τέταρτο ασθενή που θα χρειαστεί νοσηλεία.  Οι υποστελέχωση έχει και το αντίστοιχο τίμημα για το οποίο ουδείς απολογείται, ανέφερε η Μαρία Σαραντινίδου.

 

 

 

Η κυβέρνηση επιδίδεται σε ψέματα για την κατάσταση στην υγεία αλλά τα ψεματα της και τις ελλείψεις στο νοσοκομείο θα τις πληρώσουν οι Χιώτες, υποστήριξε ο Γιάννης Κουτσοδόντης.