Στα πλοία και στην Αθήνα για τον ΦΠΑ

Το τελευταίο τους χαρτί «παίζουν» οι νησιώτες την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών για την μη κατάργηση του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

Με απόφαση που πήραν σε συνεδρίαση τους την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 οι φορείς της Χίου συναίνεσαν με συντονισμένες ενέργειες και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή από όλα τα νησιά να μεταβούν στην Αθήνα και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Ήδη, ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να πάρουν την Τρίτη και την Τετάρτη 12 και 13 του μήνα η Λέσβος και η Σάμος, αντίστοιχα.

Προκειμένου να υπάρχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση και συμμετοχή από κατοίκους των νησιών στην κινητοποίηση, έχει εξασφαλιστεί έκπτωση στα εισιτήρια με το πλοίο της Κυριακής, ύψους 50% για όλους τους νησιώτες.

Παράλληλα με την πανησιωτική κινητοποίηση αναμένεται να κλιμακωθούν και κατά τόπους οι αντιδράσεις με διάφορες κινητοποιήσεις ακόμη και με καταλήψεις.

«Δεν έχει νόημα να κλείσουμε την τοπική αγορά μέσα στις γιορτές. Αυτό που προέχει είναι να πάμε στην Αθήνα να δείξουμε με τη συμμετοχή μας πως το μείζων θέμα που μας αφορά όλους και κυρίως να ευαισθητοποιήσουμε και την πρωτεύουσα και γι αυτό το πρόβλημα που πέφτει στις πλάτες των νησιωτών» δήλωσε στον astraparis.gr ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Γεωργούλης.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργούλης, προκειμένου να εξασφαλιστεί ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στη συγκέντρωση θα κινητοποιηθούν και οι νησιωτικοί σύλλογοι της πρωτεύουσας, ώστε μαζί με τους νησιώτες να βρεθούν έξω από το υπουργείο και όλοι οι νησιώτες των Αθηνών.