Στα Ταμπάκικα με το ΕΠΠΟΧΙ

Tεράστια επιτυχία και συμμετοχή είχε η πρώτη βόλτα στον Μεγάλο Πολιτιστικό Περίπατο που προτείνει και σχεδιάζει το ΕΠΠΟΧΙ για την πόλη της Χίου

Συμμετείχαν περισσότεροι από 200 συμπολίτες μας όλων των ηλικιών, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στα παλαιά βυρσοδεψεία, στον χείμαρρο Καντήλα, στην Αγία Ειρήνη, στην βασιλική του Αγίου Ισιδώρου, στο Παλαιό Λοιμοκαθαρτήριο, στα Μυλαράκια.
Άκουσαν για την βιομηχανική περιοχή του Πάνω Γυαλού από τον συνεργάτη του ΕΠΠΟΧΙ,  Βαγγέλη Χαρίτο, επίσης για την οικογένεια και την επιχειρηματική δράση του πρώτου βιομηχάνου βυρσοδέψη της Χίου, Ζωρζή Καλουτά, από τον συνεργάτη του ΕΠΠΟΧΙ Βασίλη Αγιαννίδη, καθώς και ιστορίες και αναμνήσεις παλαιών κατοίκων από τα Ταμπάκικα.
Επίσης ξεναγήθηκαν στην βασιλική του Αγίου Ισιδώρου από την υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Ελευθερία Γερασιμίδου και έμαθαν την ύπαρξη και την χωροθέτηση του Λοιμοκαθαρτηρίου Χίου από τον κάτοικο της περιοχής, ερευνητή κ. Δημήτρη Τσούχλη. 
Το ΕΠΠΟΧΙ ευχαριστεί θερμά όλους τους συνεργάτες του, την Αρχαιολογική Υπηρεσία κ όλους κ όλες που συμμετείχαν και αγκάλιασαν τόσο συγκινητικά αυτή την δράση του.
Φωτό: KEOS project
Σχόλια