Σταμάτης Κάρμαντζης: “Βραχυκυκλώσαμε”, από τα έργα που παραδίδουμε

Ενώπιον των αντιδημάρχων, μελών του συνδυασμού του στενών συνεργατών και της οικογένειάς του ο δήμαρχος Χίου  κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, έριξε επισήμως την αυλαία της δημοτικής του θητείας κάνοντας τον απολογισμό του έργου του.

Όπως τόνισε, τα έργα που αφήνει στην δημοτική αρχή Μαλαφή είναι τόσα, που “βραχυκυκλώσαμε στον απολογισμό από την πλειάδα των έργων”.

Τα έργα που έχει ολοκληρώσει φτάνουν τα  40 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει παρακαταθήκη σε μελέτες  71 εκατ. ευρώ ενώ τα επόμενα δυο χρόνια θα εκτελεστούν έργα 35 εκατ. ευρώ.

Υποστήριξε ότι αυτά τα έργα υλοποιήθηκαν χάρη στις προσπάθειες τους και παρότι είχαν να αντιμετωπίσουν πρωτόγνωρες συνθήκες, όπως η απλή αναλογική, ο κορονοϊός, το προσφυγικό κ.λπ., αλλά δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν την αποτελεσματικότητα τους στον κόσμο για αυτό και το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ήταν τα αναμενόμενο.

“Το κάθε έργο έχει τη δική του αξία. Καταφέραμε υπό δύσκολες συνθήκες να διοικήσουμε τον δήμο. Δεν ήταν μόνο η πανδημία ήταν και το μεταναστευτικό που το διαχειριστήκαμε με επιτυχία. Δεν απομονώνω κάποιο έργο. Δικαιούται η Χιώτισσα και ο Χιώτης να ονειρεύεται και να αισιοδοξεί”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κάρμαντζης για πρώτη φορά δήλωσε ότι θα είναι παρών στα έδρανα της αντιπολίτευσης, χωρίς να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. “Δεν θα είμαστε τοξικοί αυτά που ζήσαμε θα τα αποφύγουμε δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή. Οι κόκκινες γραμμές θα είναι ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα έργο από εκείνα που έχουν δρομολογηθεί”, ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως θα είναι ανοικτός σε συνεργασίες και θα παροτρύνει τους προέδρους του των χωριών γι αυτό, αφού από αυτές “ποτέ δεν βγήκε κανείς χαμένος. Ο νέος δήμαρχος δεν έχει ανάγκη να ζητήσει συνεργασίες την πλειοψηφία την έχει. Η πόρτα μας θα είναι ανοικτή” κατέληξε.

Αναφορικά με τα οικονομικά του δήμου υποστήριξε πως αφήνει αποθεματικό το οποίο θα φανεί στο τέλος της χρονιάς και ταμειακό υπόλοιπο στις 31 Δεκεμβρίου στα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα ανέφερε ότι ήταν η πρώτη δημοτική αρχή που μείωσε τα ανταποδοτικά που κατάφερε να εξασφαλίσει τόσες και τέτοιες χρηματοδοτήσεις ώστε να μην φορολογήσει τους δημότες.

Τα παράπονα του δημάρχου

Από τον απολογισμό δεν έλειψε ούτε η πικρία ούτε τα παράπονα με τον δήμαρχο να υποστηρίζει για ακόμη μια φορά ότι δέχθηκε πολύ λάσπη προεκλογικά, ο ίδιος, η οικογένεια του και όλος ο συνδυασμός του.

“Διοικήσαμε όντας μειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο κι αυτό είναι κάτι που η παρούσα δημοτική αρχή δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει”.

Τα έργα:

ΕΡΓΑ 2019-2023 13-12-23