«Στεγνώνουμε» από αίμα λόγω κορονοϊού, στο ΚΑΠΗ οι αιμοληψίες

Σε χώρο εκτός νοσοκομείου και συγκεκριμένα στον χώρο του ΚΑΠΗ στην οδό Πολυτεχνείου, μεταφέρονται οι αιμοληψίες για όλο τον μήνα Μάρτιο, για την προστασία των αιμοδοτών , τη συνέχιση της ροής προσέλευσης τους στις αιμοδοσίες ώστε να διατηρηθούν τα  αποθεμάτα του αίματος.
Το “μένουμε σπίτι”, τα μέτρα προστασίας απέναντι στον ιό αλλά και η αποφυγή του νοσοκομείου αποτρέπουν τους εθελοντές αιμοδότες να συνεισφέρουν σε αίμα με τους συνήθεις ρυθμούς.
Προκειμένου να υπάρχει μια ικανοποιητική ροή,  η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Χίου λόγω των τελευταίων συνθηκών και με γνώμονα την προστασία των εθελοντών αιμοδοτών, αποφάσισε και προχώρησε στην πραγματοποίηση των αιμοληψιών για το μήνα Μάρτιο τρεις (3) φορές ανά εβδομάδα Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 08:00 – 14:00, στον χώρο του ΚΑΠΗ.
Να σημειωθεί ότι, πανελλαδικά, ο νέος κοροναϊός, έχει προκαλέσει μείωση των αποθεμάτων αίματος, με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) να απευθύνει έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες, σε συλλόγους και ομάδες αιμοδοτών, αλλά κυρίως στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων να συνεχίσουν τις οργανωμένες δράσεις για αιμοδοσία προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια της χώρας σε αίμα.
ΦΩΤΟ:ΑΡΧΕΙΟΥ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια