Στη Χίο ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ

Στην δημιουργία και δεύτερης μονάδας του ΚΕΘΕΑ στη Χίο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, προσανατολίζεται ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ και ψυχίατρος Δρ. Χρήστος Λιάπης. Πρόκειται για Πολυδύναμο Κέντρο που θα παρέχει υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα με τη χρήση παράνομων ουσιών, τη διπλή διάγνωση και σε άτομα που έχουν κάποιο πρόβλημα με τις νόμιμες εξαρτήσεις (αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο). Επιπλέον, παροχή υποστήριξης στο οικογενειακό περιβάλλον των προαναφερθέντων ατόμων. Ακόμα η μονάδα θα παραπέμπει σε εξειδικευμένες δομές εφόσον κρίνεται αναγκαίο. Η έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας πρόκειται να γίνει το προσεχές Φθινόπωρο.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ και ψυχίατρος Δρ. Χρήστος Λιάπης συναντήθηκε την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, με τον Υπεύθυνο της Μονάδας του ΚΕΘΕΑ Χίου Νικόλαο Κουκιά στο πλαίσιο των επαφών και συναντήσεων που πραγματοποιεί στη Χίο. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οργάνωση και λειτουργία της μονάδας, καθώς και θέματα συνεργασιών με φορείς και υπηρεσίες του νησιού.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ θα συναντήσει μέλη και γονείς που είναι αποδέκτες των υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ Χίου και θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με φορείς και υπηρεσίες του νησιού.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια