Στη Χίο ξανά το «Το Αλάτι της Γης»

Άλλα δύο επεισόδια κατά πάσα πιθανότητα εορταστικά για το Πάσχα γυρίστηκαν στο νησί μας. Μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου, ο Λάμπρος Λιάβας και η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Το Αλάτι της Γης», φιλοξενήθηκαν για γυρίσματα στη Χίο, λίγους μήνες μετά την πρώτη τους επίσκεψη στο νησί.

Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 14 Απριλίου 2021 και έλαβαν χώρα στις Οινούσσες, στο μνημείο του Αφανούς Ναύτη στο Βροντάδο και στον αύλειο χώρο του Ναού του Αγίου Χαράλαμπου Βαρβασίου.

Το «Αλάτι της Γης» αφιέρωσε δύο εκπομπές στη Χίο και στις Οινούσσες, μάλιστα με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων στη Χίο «Το Αλάτι της Γης» συμπλήρωσε 150 επετειακές εκπομπές.

Μέσα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της εκπομπής, γίνονται ευρύτερα γνωστά τα παραδοσιακά μουσικά ακούσματα, οι χοροί, τα τραγούδια, η τοπική γαστρονομία και οι τοπικοί δεξιοτέχνες μουσικών οργάνων.

Η εκπομπή αποτελεί καρπό της πολύχρονης μελέτης, έρευνας και εμπειρίας του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Eθνομουσικολόγου Λάμπρου Λιάβα, διευθυντή του τομέα Eθνικομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.