Στη «λαιμητόμο» οι εκπαιδευτικοί-γονείς

Δεν δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού οι εκπαιδευτικοί- γονείς σύμφωνα με τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών και Εργασίας, σε συζητούμενο στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, αναφέρει η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλοντας δυσμενείς ρυθμίσεις- διακρίσεις για τους εκπαιδευτικούς που οφείλονται στην ανεπαρκή κάλυψη των κενών των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Συγκεκριμένα στην επίμαχη τροπολογία προβλέπεται ότι:

Α. Τόσο για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, ότι εφόσον ένας εκ των γονέων είναι εκπαιδευτικός, η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά στον άλλο γονέα, ανεξαρτήτως αν απασχολείται στον δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, με εξαίρεση περίπτωση που ο άλλος γονέας απασχολείται σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας. Με άλλα λόγια ο εκπαιδευτικός, δε δικαιούται να λάβει την άδεια αυτή αλλά μόνο ο/η σύζυγός του (εφόσον ο τελευταίος δεν απασχολείται σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας). Επίσης, η τροπολογία δε διευκρινίζει τι συμβαίνει στην περίπτωση που και οι δύο γονείς είναι εκπαιδευτικοί.

Β. Οι εκπαιδευτικοί εξαιρούνται των διευκολύνσεων που παρέχονται στους γονείς δημοσίους υπαλλήλους σε περίπτωση που το τέκνο συνεχίζει να νοσεί μετά τις πέντε ημέρες.

Γ. Επιπλέον εισάγεται η δυνατότητα του σχολείου να αξιώσει την παροχή υπηρεσιών τηλεκπαίδευσης από τον γονέα που λαμβάνει την ειδική άδεια λόγω νόσησης τέκνων. Με άλλα λόγια, εισάγεται μία δυσμενής διάκριση για τους εκπαιδευτικούς, κατά το διάστημα της απουσίας τους λόγω της λήψης της ειδικής άδειας νόσησης τέκνου, σε αντίθεση με τους λοιπούς υπαλλήλους για τους οποίους δεν υπάρχει παρόμοια ρύθμιση.

Η ΕΛΜΕ διερωτάται γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν τη δυνατότητα να λάβουν την άδεια ειδικού σκοπού όταν νοσήσει το παιδί τους με κορονοϊό, όπως όλοι οι εργαζόμενοι γονείς υποστηρίζοντας ότι όλα οφείλονται στην ανεπαρκή κάλυψη των κενών που υπάρχουν μέχρι σήμερα στα σχολεία, ενώ το ΥΠΑΙΘ υπερηφανεύεται ότι έχει προχωρήσει σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό προσλήψεων, ωστόσο παραμένει μεγάλος και ο αριθμός των κενών στα σχολεία και απαιτούν ίση μεταχείριση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους και άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια