Στη σειρά για ιδιωτικοποίηση εστίαση – σίτιση και φύλαξη νοσοκομείου Χίου (βίντεο)

Πρόθυμη και προτρέχουσα για ακόμα μία φορά στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων αποδεικνύεται η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου, η οποία μετά τις υπηρεσίες καθαριότητας και πλυντηρίων, βάζει στο… κάδρο τις υπηρεσίες εστίασης – σίτισης και φύλαξης των χώρων του νοσοκομείου.

Η καταγγελία προέρχεται από την γενική γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) κα Ολυμπία Κουβαρά, η οποία με δηλώσεις της – κατά την σημερινή Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 τετράωρη στάση εργασίας – ήταν ξεκάθαρη ότι αυτοί οι τομείς υπηρεσιών έχουν πάρει ήδη σειρά.

Στους δύο αυτούς τομείς υπηρεσιών εργάζονται συνολικά 18 άτομα, 10 στην φύλαξη και οκτώ στην εστίαση – σίτηση.

Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε, αναμένεται η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης για να αποδειχθεί αν είναι συμφερότερη η επιλογή παροχής των συγκεκριμένων υπηρεσιών με επικουρικό προσωπικό ή με την ανάθεσή τους σε ιδιώτη επιχειρηματία.

Επεσήμανε δε ότι ανάλογη μελέτη που είχε γίνει πρόσφατα, με αφορμή την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, είχε καταδείξει ότι οι αναφερόμενοι τομείς υπηρεσιών ήταν συμφερότερο να λειτουργούν με επικουρικό προσωπικό, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Με την σειρά μας διευκρινίζουμε ότι και η καθαριότητα είχε αποδειχθεί ότι είναι συμφερότερη με επικουρικούς εργαζόμενους ΙΔΟΧ, πλην – όμως – η διοίκηση του νοσοκομείου Χίου με το λογιστικό τρυκ του ΦΠΑ, που δήθεν δεν λογίζεται ως έξοδο, έβγαλε συμφερότερη την επιλογή του ιδιώτη και προωθεί τον σχετικό διαγωνισμό.

Ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ κ. Γιάννης Λαμπαδοχυτός αναφέρθηκε στην μεγάλη πίεση στο προσωπικό του νοσοκομείου Χίου και λόγω της πανδημίας, ενώ δεν έχουν γίνει αναγκαίες προσλήψεις εδώ και 2,5 χρόνια, δεν έχουν δοθεί αυξήσεις, ενώ είναι συνεχή τα άλματα της ακρίβειας.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να αποφασίσει την επαναφορά των 13ου και 14ου μισθού, την χορήγηση ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς και την επαναφορά των εργαζομένων του τομέα υγείας που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, συνολικά επί ένα εξάμηνο χωρίς να έχουν κανένα εισόδημα.

Ο ταμίας του ΣΕΣΝΟΧ κ. Δημήτρης Κουτσουράκης αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει το ΕΣΥ, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού. Ιδιαίτερα αναφορά έκανε στις προβλέψεις του νέου ΕΣΥ, όπου προβλέπεται αυξημένη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο σύστημα. Επίσης, επεσήμανε το πρόβλημα με τα νέα κτίρια του νοσοκομείου Χίου, που ποιός ξέρει πότε θα ολοκληρωθούν, ενώ οι ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κοντέινερ.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΣΝΟΧ έδωσαν, τέλος, ραντεβού για την συνέχιση και κορύφωση των κινητοποιήσεών τους στην πανελλαδική 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει για τις 6 Απριλίου 2022 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Ολυμπία Κουβαρά, γενική γραμματέας του ΣΕΣΝΟΧ

Γιάννης Λαμπαδοχυτός, πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ

Δημήτρης Κουτσουράκης, ταμίας του ΣΕΣΝΟΧ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια