Στη Βουλή από το ΚΚΕ η αποψίλωση του ακτινολογικού του νοσοκομείου Χίου

Να στελεχωθεί άμεσα το ακτινολογικό τμήμα του νοσοκομείου Χίου, ζητάνε με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ κες Μαρία Κομνηνάκα και Διαμάντω Μανωλάκου και ο κ. Μανώλης Συντυχάκης. Αναλυτικά:

Το νοσοκομείο της Χίου, ένα νοσοκομείο που καλύπτει πάνω από 50 χιλιάδες κατοίκους, βρίσκεται με το ακτινολογικό τμήμα του χωρίς ιατρικό προσωπικό και συγκεκριμένα λόγω νόσησης του τελευταίου εργαζόμενού του με Covid-19.

Η διαχρονική αποψίλωση του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου στη Χίο έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να μην υπάρχει γιατρός να καλύψει τις εφημερίες του. Λειτουργεί χωρίς μαστογράφο εδώ και ένα χρόνο, με μαγνητικό τομογράφο που υπολειτουργεί, όταν και αν παραστεί εθελοντικά ο συνταξιούχος και αμισθί γιατρός του, τις λίστες αναμονής για μια αξονική τομογραφία να υπερβαίνουν τους έξι μήνες και το κλασικό ακτινολογικό να λειτουργεί κατά το ήμισυ για να καλύψει ένα ολόκληρο νησί.

Μάλιστα, σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου, αποφασίστηκε να δοθεί σε ιδιώτες η λειτουργία του μέχρι τις 21 Γενάρη, όπου θα επανέλθουν στη θέση τους οι εργαζόμενοι και μέχρι τότε οι ασθενείς θα μεταφέρονται σε ιδιώτες αν είναι δυνατό να μετακινηθούν αλλιώς θα αναλαμβάνει ιδιώτης γιατρός στο νοσοκομείο.

Και η διοίκηση υλοποιεί την πολιτική, που πρόσφατα αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες των λειτουργιών του.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που προώθησαν και συνεχίζουν να προωθούν την εμπορευματοποίηση της υγείας, με αρνητικά αποτελέσματα για την περίθαλψη του λαού.

Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε άμεσα να στελεχωθεί το ακτινολογικό στο νοσοκομείο της Χίου με το επαρκές ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, και να αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός του.