Στην Κύπρο το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Χρυσοπράσινο φύλλο», έντεκα μαθητές και μαθήτριες και δύο συνοδοί καθηγητές  του Λιβανείου Γενικού Λυκείου Καρδαμύλων επισκέφτηκαν την Κύπρο το χρονικό διάστημα από 29 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2023.

Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα, να επικοινωνήσουν, να αποκτήσουν νέους φίλους και φίλες, να έρθουν ακόμα πιο κοντά με τους Κυπρίους, αλλά και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Κύπρου, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα και τις συνήθειες των κατοίκων της και κυρίως την εξαιρετική κυπριακή φιλοξενία.

Η αποστολή έμεινε στην πόλη της Λεμεσού, περιηγήθηκε στις ομορφιές της και γευτήκαμε την πεντανόστιμη κυπριακή κουζίνα, που έχει πολλά κοινά σημεία με την ελληνική. Επισκέφτηκαν το Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, όπου παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 1ης Απριλίου, με την οποία εορτάζεται η έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων εναντίον των Άγγλων το 1955, αλλά και δραστηριότητες σχετικές με τα περιβαλλοντικά προγράμματα που πραγματοποιούν τα δύο σχολεία, το κυπριακό και το δικό μας. Εκπαιδευτικοί και μαθητές συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και τα προβλήματα λειψυδρίας που παρατηρούνται στα δύο νησιά και κατέγραψαν κάποιες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Επίσης, επισκεφτήκαν την πανέμορφη Πάφο, με το γραφικό λιμάνι της, τους καταπληκτικούς αρχαιολογικούς χώρους και τον αξιόλογο ζωολογικό κήπο, και το παραδοσιακό χωριό Όμοδος.