Στην τελική ευθεία οι εργασίες, για τον καταυλισμό της Σούδας

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι κατασκευαστικές εργασίες για την δημιουργία του καταυλισμού προσφύγων στην Σούδα, στην βόρεια τάφρο του κάστρου της Χίου.

Συνεργεία του δήμου Χίου και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ενισχυμένα με την παρουσία δεκάδων εθελοντών, βάζουν τα δυνατά τους για να τελειώσουν ενδεχομένως και εντός της ημέρας, Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, το στήσιμο των οικίσκων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας κ. Γιώργο Καραμανή, έχουν ήδη στηθεί περίπου 30 οικίσκοι και απομένουν άλλοι δέκα, καθώς και οι δύο μεγάλες σκηνές των 240 τ.μ. εκάστη. Ακόμα, έφτασε στον χώρο το δεύτερο κοντέινερ με τις εγκαταστάσεις υγιεινής και καθαριότητας (ντουζιέρες και νιπτήρες).

Στον χώρο θα αναπτυχθούν ακόμα κι άλλες σκηνές για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιών υποστήριξης (ιατρείο, διανομή ρούχων και τροφίμων, υπηρεσίες εθελοντισμού κ.ά.), ενώ προβλέπεται και η δημιουργία ειδικού χώρου για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Σήμερα, εκτός απροόπτου, θα αρχίσουν και οι εργασίες για τα δίκτυα ύδρευσης, φωτισμού και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, για τα οποία το πιθανότερο είναι να κατασκευαστούν τρία έως τέσσερα φρεάτια υδροσυλλογής και να τοποθετηθούν αντλίες.