Στην τελική ευθεία οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ

Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας με τον Έλον Μασκ, ο οποίος έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς του, βρίσκεται το Twitter, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Βάσει πηγών που επικαλείται το πρακτορείο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης εργάζεται για την οριστικοποίηση των όρων μιας συναλλαγής και θα μπορούσε να καταλήξει σε συμφωνία ακόμη και εντός ολίγων ωρών, εάν οι διαπραγματεύσεις εξελιχθούν ομαλά. Αδιευκρίνιστοι παραμένουν επί του παρόντος οι όροι της συναλλαγής.

Στις αρχές Απριλίου, έγινε γνωστό ότι ο Έλον Μασκ αγόρασε μερίδιο 9% στην Twitter, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υποβλήθηκε στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Ακολούθως, δήλωσε έτοιμος να αγοράσει το 100% του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης για 54,20 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Σύμφωνα με το Reuters, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη κατέθεσε την προσφορά, ύψους 41,39 δισ. δολαρίων, για το σύνολο της εταιρείας στις αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές.

Μάλιστα, ο Μασκ αναφέρθηκε στην πιθανότητα για μια εχθρική προσφορά εξαγοράς, με την οποία θα παρέκαμπτε το διοικητικό συμβούλιο του Twitter και θα έκανε την προσφορά κατευθείαν στους μετόχους. Από την πλευρά του, το διοικητικό συμβούλιο της Twitter υιοθέτησε σχέδιο περιορισμένης διάρκειας για τα δικαιώματα των μετόχων ώστε να προστατευτεί από την προσφορά εξαγοράς.

ΠΗΓΗ: KATHIMERINI.GR

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια