Στην Βουλή από το ΚΙΝΑΛ οι καταστροφές στα μαστίχια

Την ανάγκη για άμεση ολοκλήρωση των εκτιμήσεων των ζημιών στις μαστιχοκαλλιέργειες της Χίου από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, καθώς και την έγκαιρη πληρωμή δίκαιων αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη εκ μέρους τη κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και Μιχάλης Τζελέπης.

Οι τρεις βουλευτές ερωτούν τον υπουργό για το χρονοδιάγραμμα εκτίμησης των ζημιών και πληρωμής των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, καθώς και ποια άλλα μέτρα ανακούφισης των μαστιχοπαραγωγών προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση.

Επισημαίνουν, επίσης, ότι «με δεδομένο ότι η καλλιέργεια της μαστίχας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομίας του νησιού και το προϊόν έχει πολύ μεγάλη σημασία για τις εξαγωγές της χώρας, είναι προφανές ότι απαιτείται άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας».

Στην σχετική ανακοίνωσή του το Κίνημα αλλαγής Χίου επισημαίνει ότι «βρίσκεται δίπλα στους μαστιχοπαραγωγούς, δίπλα στους αγρότες αφουγκράζοντας τα αιτήματα και τα παράπονα τους από την πολιτεία. Δεδομένης της καταστροφής κατά την συγκομιδή λόγω των μεγάλων βροχοπτώσεων σε μεγάλες εκτάσεις μαστίχας καταθέσαμε δυο ερωτήματα στην Βουλή».

Σχόλια