Στην Βουλή από τον Μιχαηλίδη τα προβλήματα υποστελέχωσης του Σκυλίτσειου

Οι ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο Χίου καταγράφονται από τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια.

Στην ερώτηση, που συνυπογράφουν άλλοι δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται κατ΄ αρχάς ότι το Σκυλίτσειο αντιμετωπίζει, όπως και πολλά άλλα νοσοκομεία ιδίως σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές, σημαντικά ζητήματα στελέχωσης και υποδομών τα οποία δυσχεραίνουν την εκπλήρωση του έργου του.

Δεδομένων, μάλιστα, των αναγκών του αυξημένου τους τελευταίους μήνες πληθυσμού αιτούντων άσυλο, έχουν δημιουργηθεί έτι μεγαλύτερες υποχρεώσεις παροχής υπηρεσιών υγείας στο νοσοκομείο του νησιού.

Εν συνεχεία, καταγράφονται οι σημαντικότερες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει ήδη το νοσοκομείο ή πρόκειται να προκύψουν σύντομα, όπως είναι αυτές σε συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, το ΕΚΑΒ, το προσωπικό με συμβάσεις ΟΑΕΔ, τους διερμηνείς για την εξυπηρέτηση των αιτούντων άσυλο, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό, ιδίως στην μονάδα εντατικής θεραπείας και τα επείγοντα.

Ερωτάται, καταληκτικά, ο υπουργός σε ποιες άμεσες ενέργειες σχεδιάζει να προβεί, ώστε να αντιμετωπιστούν αυτές οι κρίσιμες ελλείψεις.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια