Στις κάλπες η Νέα Δημοκρατία για τον νέο πρόεδρο του κόμματος

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 7 το πρωί της Κυριακής, 20 Δεκεμβρίου 2015, τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο του κόμματος.

Την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας διεκδικούν οι κ.κ. Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος ΜεϊμαράκηςΚυριάκος Μητσοτάκης  και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε όλο τον νομό Χίου θα λειτουργήσουν δέκα εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα: Δύο στο δημαρχείο της Χίου και από ένα σε Βολισσό, Καρδάμυλα, Βροντάδο, Θυμιανά, Καλλιμασιά και Πυργί (στα κτίρια των πρώην δημαρχείων η κοινοτήτων), στα Ψαρά (δημαρχείο) και στις Οινούσσες (Ναυτιλιακό Κέντρο Τεκμηρίωσης).

Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών και προσέρχονται στην ψηφοφορία συμπληρώνοντας αίτηση εγγραφής ή επανεγγραφής στο κόμμα, με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητα ή διαβατηρίου και την καταβολή του ποσού των τριών ευρώ.

Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου η ψηφοφορία θα γίνει στο ίδιο εκλογικό τμήμα, χωρίς την καταβολή αντιτίμου, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.

Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί στις 7 το βράδυ.