Στο έλεος του κορονοϊού η ΒΙΑΛ, θετικές δύο έγκυες, συναγερμός στο νοσοκομείο

Εκτός ελέγχου τείνει να εξελιχθεί η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ σε ό,τι αφορά τον έλεγχο του κορονοϊού μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών, αφού εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι τα μέτρα είναι ελλιπή, οι έλεγχοι και τα τεστ περιορισμένα.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, χθες Τρίτη 13 και σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020, διαγνώσθηκαν στο νοσοκομείο Χίου δύο έγκυες γυναίκες θετικές, ενώ σε καραντίνα έχουν μπει προσώρας τέσσερα άτομα από το προσωπικό και μάλλον θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η μία γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο χθες με προβλήματα αναφορικά με την εγκυμοσύνη της, διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο ήταν νεκρό και την έβαλαν στο χειρουργείο. Στο τεστ που προηγήθηκε  βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβη σήμερα Τετάρτη, πάλι με έγκυο από την ΒΙΑΛ, η οποία βρέθηκε θετική και επρόκειτο να υποβληθεί σε καισαρική για να πάρουν το μωρό.

Το προσωπικό του νοσοκομείου που ήρθε σε επαφή με τα δύο αυτά περιστατικά έχει τεθεί σε καραντίνα, αλλά το μείζον πρόβλημα βρίσκεται στην ΒΙΑΛ, όπου η απουσία ιατρικού προσωπικού – ελλείψει χρηματοδότησης από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου – συνεπάγεται παντελή απουσία ελέγχου και διενέργειας τεστ μεταξύ του προσφυγικού πληθυσμού και των εργαζομένων στο ΚΥΤ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια