Στο κενό οι προσπάθειες Κάρμαντζη να πλαγιοκοπήσει τον συνδυασμό Βουρνού

Ουδέν μέχρι στιγμής απέδωσαν οι προσπάθειες του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη να πλαγιοκοπήσει τον συνδυασμό της Πρωτοβουλίας, φέρνοντας προ τετελεσμένων τον κ. Μανώλη Βουρνού.

Ο νέος δήμαρχος, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει στηρίγματα και πλειοψηφία στράφηκε αρχικά ανορθόδοξα σε εκλεγμένους και μη της Πρωτοβουλίας, στους οποίους έταξε θέσεις, προκειμένου να τους δελεάσει και να δημιουργήσει την… μαγιά για θετική στάση της παράταξης απέναντί του.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι έταξε στον νυν αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Γιώργο Μπελέγρη θέση (αρχικά στην ΔΕΥΑΧ και εν συνεχεία στην ΔΙΑΝΟΧ), στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ κ. Παντελή Νεαμονίτη για την θέση του αντιπροέδρου της επιχείρησης και στον κ. Ιάκωβο Αμύγδαλο, να παραμείνει πρόεδρος της ΕΤΑΧ Α.Ε.

Ωστόσο, όλα αυτά φαίνεται ότι πήγαν… άπατα, καθώς στην συνεδρίαση της Πρωτοβουλίας το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Αυγούστου 2019, η παράταξη Βουρνού απέρριψε ουσιαστικά κάθε είδους τέτοια πρόταση, θέτοντας ως στόχο μιάς πιθανής συνεργασίας κατ΄ αρχήν την αναλογική ανάληψη θέσεων διοίκησης από όλες τις παρατάξεις και αφετέρου καταστώντας σαφές ότι τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις διοίκησης θα προταθούν από τους συνδυασμούς.

Εν ολίγοις, η Πρωτοβουλία αδειάζει και τον κ. Κάρμαντζη, που είχε επιδοθεί σε… μυστική διπλωματία, αλλά και τους δικούς της, που είχαν ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και ίσως κάποιοι είχαν αρχίσει να διαπραγματεύονται τις επόμενες καρέκλες τους.

Μόνο για τις καρέκλες μιλά η Πρωτοβουλία στην ανακοίνωσή της

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η “Πρωτοβουλία για τη Χίο”, το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Αυγούστου 2019, αναφέρει τα ακόλουθα επί του θέματος:

«Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Κάρμαντζης, έκανε στο συνδυασμό μας μια συγκεκριμένη πρόταση για συμμετοχή στη διοίκηση του δήμου Χίου κατά την επόμενη περίοδο. 

Θεωρούμε θετική την πρόταση για συμμετοχή στη διοίκηση παρατάξεων διαφορετικών από αυτή του δημάρχου, παρότι το διαμορφούμενο θεσμικό πλαίσιο φαίνεται ότι δεν το επιβάλει. Η “Πρωτοβουλία για τη Χίο” πιστεύει ότι η πρόταση θα πρέπει να απευθύνεται αναλογικά σε όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο, με βάση το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο έγιναν οι εκλογές και οι Χιώτες ανέδειξαν τους εκπροσώπους τους. 

Είναι δε ευνόητο, ότι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να βρεθούν σε θέσεις διοίκησης θα προταθούν από τους συνδυασμούς στους οποίους θα έχουν κατανεμηθεί οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες. 

Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για το καλό της Χίου σε ένα τέτοιο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτό καθορίστηκε στις εκλογές».

Πρέπει, πάντως, να επισημανθεί ότι η Πρωτοβουλία εν προκειμένω θέτει μόνο το ζήτημα της κατανομής των θέσεων διοίκησης, αποφεύγοντας κάθε αναφορά στο πλαίσιο αρχών και στόχων, το πρόγραμμα δηλαδή που θα εφαρμόσει για τον δήμο Χίου την επόμενη περίοδο η νέα δημοτική αρχή, συνεργαζόμενη και επικουρούμενη είτε μόνον από την ίδια, είτε και από άλλες παρατάξεις.

«Πόρτα» από Καραβασίλη – Μετεγγραφές από την παράταξή του;

Ο κ. Κάρμαντζης, εκτός από την Πρωτοβουλία απευθύνθηκε και στον συνδυασμό του κ. Γιάννη Καραβασίλη, στον οποίο και πρότεινε να αναλάβει την θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΧ, λόγω και της επαγγελματικής ιδιότητάς του ως μηχανολόγου, κάτι που ο κ. Καραβασίλης απέρριψε άνευ ετέρου, επιδιώκοντας για τον εαυτό του θέση αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών και… πάνω.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα πλευρά στις σχέσεις του κ. Κάρμαντζη με την παράταξη του κ. Καραβασίλη είναι η πλαγιοκόπηση δύο συμβούλων του συνδυασμού του, στους οποίους – σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προσώρας πληροφορίες του astraparis.gr – έταξε θέσεις και μάλιστα αυτές φέρεται να έγιναν αποδεκτές.

Σιγή ασυρμάτου από τον Κώστα Τριαντάφυλλο

Σε όλο αυτό το… αλισβερίσι φαίνεται προσώρας να μην μετέχει ο συνδυασμός του κ. Κώστα Τριαντάφυλλου, ο οποίος – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – ούτε πρόταση έχει δεχθεί από τον κ. Κάρμαντζη, ούτε και φαντάζει πιθανή μια συνεργασία μαζί του σε πλαίσιο αποκλειστικά και μόνον παραχώρησης θέσεων διοίκησης στον δήμο Χίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι για τον κ. Τριαντάφυλλο μια συνεργασία με τον νέο δήμαρχο μπορεί να προκύψει μόνον σε προγραμματική βάση για την επόμενη δημοτική περίοδο, κίνηση που προς το παρόν δεν έχει γίνει από τον κ. Κάρμαντζη.

Σε ό,τι αφορά τις άλλες παρατάξεις, δηλαδή την Λαϊκή Συσπείρωση (Μάρκος Σκούφαλος), το Δίκτυο Πολιτών (Μανώλης Στάθης) και την Χιακή Συμπολιτεία (Δημήτρης Αντωνόγλου) οι πιθανότητες συνεργασίας με την δημοτική αρχή Κάρμαντζη φαντάζουν από μηδενικές έως ελάχιστες.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια