Στο Pozzallo της Σικελίας το 2ο Γυμνάσιο Χίου

Με ένα περίπου χρόνο καθυστέρηση και τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα covid19 πραγματοποιήθηκε η τρίτη κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «ListenandRespect» (2019-1-CZ01-KA229-06116)στο Ποτσάλλο της Σικελίας στην Ιταλία από 11 μέχρι 15 Οκτωβρίου 2021 υπό την αιγίδα του ΙΚΥ.

Η ομάδα του 2ου Γυμνασίου Χίου αποτελούνταν από τη Μηλιάδη Κυριακή (καθηγήτρια Αγγλικών, υπεύθυνη προγράμματος), τη Κουζίμπα Μαρία (υποδιευθύντρια) και τους μαθητές της Γ΄ τάξης Μπουλιού Αναστασία, Νικολαίδη Μιχαλία, Σιταρά Δημήτρη, Σταυρινούδη Μάριο και Φραγκιαδάκη Ελένη.

Το θέμα αυτής της συνάντησης στο Ποτσάλλο ήταν: «ArtsandCrafts». Κατά τη διάρκειά της οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου παρουσίασαν αντίγραφα έργων ζωγραφικής διάσημων Ελλήνων ζωγράφων που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, καθώς και τα βιογραφικά τους Σημειώματα.

Το σχολείο υποδοχής στο Ποτσάλλο διοργάνωσε διάφορες δραστηριότητες σχετικές με το θέμα της συνάντησης (εργαστήρια, δραστηριότητες σε προσομοιωτές γέφυρας και μηχανής πλοίου, επίσκεψη στο οικολογικό πάρκο Tonnara of Vendicari, επίσκεψη σε φάρμα παραγωγής τυριού) στις οποίες συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές από τις χώρες εταίρους.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο και συνάντηση με το Δήμαρχο της πόλης. Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα, τα έθιμα και τον τρόπο ζωής των Ιταλών στα πλαίσια των πολιτιστικών επισκέψεων λόγω της καθημερινής τους επαφής με τους εκεί συνάδελφους και μαθητές.

Επίσης γνώρισαν τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων και των εξαιρετικών τους υποδομών.

.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια