Στο προξενείο της Σμύρνης ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων

Το Γενικό Προξενείο της Σμύρνης και τον νέο Γενικό Πρόξενο κ. Αλέξανδρο Κώνστα, επισκέφτηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, αντιπροσωπία του Δ.Σ. του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων και τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών Χίου αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Μυλωνάδη και τον Ταμία Μανώλη Ψώρρα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την τουριστική εικόνα της Χίου και για το πόσο σημαντική είναι η αγορά της Τουρκίας από την στιγμή που δεν υπάρχουν προς το παρών απευθείας πτήσεις με το εξωτερικό σε αντίθεση με τα γειτονικά νησιά που δουλεύουν και με άλλες αγορές λόγω των απευθείας πτήσεων που έχουν.

Έγινε μία παρουσίαση των τελευταίων 10 ετών σε σχέση με την ροή των τούρκων τουριστών, για το πως συμπεριφέρονται, για τις φυσικές ομορφιές, τις παραλίες, τα χωριά , την πλούσια ιστορία, την καλή ενδοεπικοινωνία και αμεσότητα που υπάρχει με του Τούρκους και την υψηλή παροχή υπηρεσιών που τους προσφέρουμε.

Συζητήθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με την απόκτηση βίζας και τί δυνατότητες υπάρχουν για να έρχονται περισσότεροι.

Ο κ. Γενικός Πρόξενος υποσχέθηκε ότι θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του ώστε το Προξενείο να είναι αρωγός στην συνέχιση της αύξησης της ροής των Τούρκων και ότι σύντομα θα επισκεφθεί το νησί μας για να το γνωρίσει και από κοντά.