Στο Σύνταγμα και οι Χιώτες συμβασιούχοι πυροσβέστες (βίντεο)

Ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν από τις 9.30 το πρωί της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου 2017, στο Σύνταγμα οι συμβασιούχοι και οι πενταετούς υποχρέωσης πυροσβέστες, ζητώντας να υλοποιηθούν άμεσα τα χρόνια αιτήματά τους και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί από την πολιτεία για τον κλάδο τους.

Και από τη Χίο συμμετέχει ομάδα συμβασιούχων πυροσβεστών (3 άτομα) ο πρόεδρος κ. Πέτρος Λάρδας, ο γραμματέας κ. Σωτήρης Φαρατζής και ο εκπρόσωπος συμβασιούχων κ. Γιάννης Γεωργούλης, ζητώντας τα αυτονόητα.

Οι εποχικοί πυροσβέστες όρισαν μια επιτροπή η οποία επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα του κλάδου στους υπουργούς Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη και Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, καθώς και στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη, αλλά και στην Βουλή.

Τα βασικά αιτήματα των συμβασιούχων είναι:

1. Ανανέωση της σύμβασης των 1.276 εποχικών- συμβασιούχων με 12 μήνες εργασία εκ των οποίων θα καλύπτουν 6 μήνες καταστολή και 6 μήνες πρόληψη.

2. Πλήρης εναρμόνιση των καθηκόντων των εναπομεινάντων πενταετών με τους μόνιμους πυροσβέστες.

3. Ανανέωση της θητείας των πενταετών έως κατοχύρωσης του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος.

4. Άμεση υλοποίηση του Ν. 3938/2011 για την μονιμοποίηση των ήδη αξιολογημένων 2097 ΠΠΥ τριετούς ανανέωσης.

5. Ένταξη του επαγγέλματος στην κατηγορία των επικίνδυνων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

6. Καταβολή επιδόματος 300 ευρώ στους Π.Π.Υ, που τυχόν τεθούν λόγω τραυματισμού κατά την εκτέλεση υπηρεσίας ή ένεκα αυτής σε καθεστώς υπηρεσίας γραφείου, όπως ισχύει και στο μόνιμο προσωπικό.

Δείτε το video:

Posted by Petros Lardas on Mittwoch, 13. September 2017