
Στον όμιλο Τσάκου η μαρίνα της Χίου
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20:22 Πιθανότατα και εντός του έτους θα ολοκληρωθούν οι τεχνικές, νομικές και λοιπές διαδικασίες, οι οποίες θα καταλήξουν – εκτός απροόπτου – στην ανακήρυξη του επενδυτικού σχήματος, του οποίου ηγείται ο όμιλος Τσάκου, ως προτιμητέου επενδυτή για την παραχώρηση της μαρίνας Χίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, ενδεχομένως και εντός της τρέχουσας εβδομάδος θα αρχίσουν οι αξιολογήσεις των τεχνικών και νομικών κειμένων της προσφοράς, ενώ μετά και εφόσον αυτή η διαδικασία εξελιχθεί και λήξει ομαλά θα συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, για την αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς.
Όλες οι πληροφορίες κατατείνουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ επείγεται να ολοκληρώσει εντός του έτους την διαδικασία ανακήρυξης του αναδόχου ακόμα κι αν χρειαστεί να κληθεί ο επενδυτής να καταθέσει βελτιωμένη οικονομική προσφορά. Διευκρινίζεται στο σημείο αυτό ότι είναι συνήθης η διαδικασία πρόσκλησης για βελτίωση της προσφοράς, ακόμα κι αν αυτή φαντάζει ικανοποιητική, πολύ δε περισσότερο όταν απέχει από τις προσδοκίες του ΤΑΙΠΕΔ.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:52
Εκδηλώθηκε και στην πράξη το ενδιαφέρον του ομίλου Τσάκου για τη μαρίνα της Χίου, με την κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς.. Το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε σήμερα, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, μία δεσμευτική προσφορά για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Χίου από το επενδυτικό σχήμα « AVLUM ENTERPRISES COMPANY LIMITED – ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΗΛΙΑΣ Δ. ΤΕΦΑΣ ΝΑΥΠΗΓΟΠΛΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε – ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε. και ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ».
Η διαδικασία αξιολόγησης της προσφοράς θα εκκινήσει άμεσα και θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους όρους του διαγωνισμού.
Η AVLUM ENTERPRISES COMPANY LIMITED, με έδρα την Κύπρο, ιδρύθηκε το 2005 και στο δ.σ. της μετέχει ο Νικόλαος Τσάκος, υιός του Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου, ιδρυτή του ομίλου Tsakos Group.
Για τη διεκδίκηση της μαρίνας Χίου, η Avlum Enterprises, συμμετέχει σε επενδυτικό σχήμα μαζί με τις “Ιωάννης & Ηλίας Δ. Τέφας Ναυπηγοπλαστική – Κλεοπάτρα Μαρίνα Α.Ε. και Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας ΑΕ Ειδικού Σκοπού”. Η Κλεοπάτρα Μαρίνα Α.Ε. λειτουργεί ως ιδιοκτήτης/διαχειριστής μιας από τις πιο σύγχρονες, ιδιωτικές μαρίνες της Ελλάδας στο Άκτιο. Η μαρίνα Κλεοπάτρα προσφέρει υπηρεσίες και εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών. Αντίστοιχα η “Τουριστικός Λιμένας Πρέβεζας Α.Ε.” έχει αναλάβει από το 2011 με σύμβαση παραχώρησης τη διαχείριση της Μαρίνας της Πρέβεζας. Τα άλλα δύο σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον είναι η “Κάσος Κτηματική Τουριστική και Εμπορική Α.E. (μετέχει και στο διαγωνισμό για τη Μαρίνα Αλίμου) και η Pan-Brothers Associates, ελληνο-αμερικανών επενδυτών.
