Σβήνει ο ΕΟΔΥ τη Χίο από τον χάρτη

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΒΗ |

Επίσημη ενημέρωση από τις υγειονομικές αρχές της Χίου για τα κρούσματα κορονοϊού στο νησί δεν υπάρχει και περιμένουμε τον ΕΟΔΥ να επιβεβαιώσει όσα κρούσματα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, εν συνόλω τρία το τελευταίο 48ωρο.

Ωστόσο, από τα στοιχεία της σημερινής, Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020, γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων η Χίος απουσιάζει, που σημαίνει είτε ότι τα κρούσματα ανακοινώνονται με χρονοκαθυστέρηση (μην πέσουν και πολλά μαζεμένα και δεν μπορέσουμε να τα… χωνέψουμε), είτε ότι δεν υπάρχουν κρούσματα, κάτι που διακαώς ευχόμεθα, αλλά φευ.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ ένα κρούσμα στη Χίο, το οποίο είχαμε χαρακτηρίσει «ορφανό», αφού δεν προέκυπτε η προέλευσή του. Παρά τις επανηλειμμένες προσπάθειές μας για ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Τέτοιες πρακτικές είναι προφανές ότι δεν εξυπηρετούν την σωστή ενημέρωση των πολιτών, που είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δημιουργούν σύγχυση και αποστροφή και εν τέλει υποτίμηση του υπαρκτού κινδύνου.

Ο astraparis.gr στο μέτρο που μας αφορά θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εξασφαλίζουμε την κατά το δυνατόν έγκυρη πληροφόρηση από κάθε διαθέσιμη πηγή, με στόχο την διαφάνεια, την σωστή ενημέρωση των πολιτών, χωρίς να δημιουργούμε πανικό, επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι σωστός πολίτης είναι ο σωστά ενημερωμένος πολίτης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια