Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πολυνομοσχέδιο για την παιδεία

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, στις 11 Ιουνίου στις 13.00 στην είσοδο της Απλωταριάς, καλεί το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο βαθιά ταξικό και αντιεκπαιδευτικό το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ σημειώνει:

“Με τις διατάξεις για την αύξηση του αριθμού των μαθητών σε 26 στα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία και το ελάχιστο όριο των 20 μαθητών από τα 7/θεσιαΔημοτικά και 16 από 2θέσια Νηπιαγωγεία και πάνω οδηγεί σε μαζικές συγχωνεύσειςτμημάτων, μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών, απολύσεις αναπληρωτών. Με την εισαγωγή των αγγλικών στο Νηπιαγωγείο, τα «εργαστήρια δεξιοτήτων» και άλλες διατάξεις προχωρά σε αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο του σχολείου.

Όχι μόνο διατηρεί τον νόμο Γαβρόγλου για το Λύκειο αλλά πάνω σε αυτόν προσθέτει την Τράπεζα Θεμάτων, ενισχύοντας τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα, προετοιμάζοντας το έδαφος για πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου, που θα οδηγούν στο εθνικό απολυτήριο και θα παίζουν ρόλο στην διαδικασία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια. Δίνει ένα ακόμα χτύπημα στην επαγγελματική εκπαίδευση εισάγοντας τα 17 έτη ως ηλικιακό όριο εγγραφής, οδηγώντας χιλιάδες νέους εκτός ΕΠΑΛ, στην κατάρτιση, την ιδιωτική εκπαίδευση και τη φθηνή εργασία.

 Διατηρεί τον νόμο Γαβρόγλου για τον τρόπο διορισμού μόνιμου προσωπικού αλλά και τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών, που πετσοκόβει χρόνια δουλειάς και προϋπηρεσίας, και επιπλέον εισάγει νέες τιμωρητικές διατάξεις (2ετή και 3ετή αποκλεισμό!) για τους εκπαιδευτικούς , που για διάφορους λόγους δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία. Ξαναγράφει και εξειδικεύει τον νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης για την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, επεκτείνοντας όλες αυτές τις διατάξεις, που οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των σχολείων”.

Καλώντας τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ βάζει το διεκδικητικό πλαίσιο:

  • Την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. 
  • Να μην εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει κάμερες στις τάξεις.Να καταργηθεί εδώ και τώρα συνολικά η κατάπτυστη τροπολογία. Να συνταχθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί με την απεργία –αποχή που έχει κηρύξει η  ΕΕ της  ΑΔΕΔΥ, σε περίπτωση που ισχύσουν οι κάμερες στην τάξη.
  • Να πάρει πίσω την πρόθεση της ,η Υπουργός για να καταργήσει τα αιρετά μέλη των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κατά τις κρίσεις των στελεχών της εκπαίδευσης.  
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. 
  • Στελέχωση  όλων των σχολείων και κίνητρα ιδιαίτερα των δυσπρόσιτων περιοχών.
  • Άδειες ειδικού σκοπού και για ευπαθείς ομάδες στους αναπληρωτές, χωρίς την αφαίρεση του επιδόματος αδείας. Εξίσωση δικαιωμάτων μονίμων και αναπληρωτών. 
  • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων.
  • Σύγχρονα, ασφαλή κτήρια και υποδομές για μαθητές και εκπαιδευτικούς. 
  • Να καταργηθούν εδώ και τώρα όλες οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίστηκαν εν μέσω πανδημίας. Δε θα επιτρέψουμε την παγίωση αντεργατικών – αντιλαϊκών ρυθμίσεων.Κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια