ΣυμμαΧία Αξιών: τα ΜΑΤ χτύπησαν όλη την τοπική κοινωνία

Ανακοίνωση για την απρόκλητη χρήση βίας και καπνιγόνων από τα ΜΑΤ εξέδωσε και η ΣυμμαΧία Αξιών σημειώνοντας ότι στην κατασκευή της δομής δεν αντιδρά μια μειοψηφία , αλλά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και απέναντι στο σύνολο η κυβέρνηση πρόταξε τα ΜΑΤ.

“Σήμερα τα ξημερώματα αιρετοί και πολίτες της Χίου δεχτήκαμε απρόκλητη και αδικαιολόγητη βία από εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ που αποβιβάστηκαν στη Χίο για να επιβάλουν την υπερδομή, την οποία αρνείται σύσσωμη η τοπική κοινωνία.

Από εκείνη τη στιγμή, με την παρουσία του στρατού και με τη συνδρομή ελικοπτέρων της ΕΛ.ΑΣ. ρίχνουν ασταμάτητα χημικά, δακρυγόνα και κροτίδες κρότου λάμψης στον απλό και άοπλο κόσμο του νησιού.

Δεν χτύπησαν κάποιους που αντιδρούν αλλά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, νέους και ηλικιωμένους, κληρικούς και αιρετούς.

Η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας ήταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση που οργανώθηκε σε δυο ώρες στην κεντρική πλατεία της Χίου και έπειτα σε πορεία προς το πολιτικό γραφείο του Νότη Μηταράκη, με πολίτες να διαδηλώνουν για τη δημιουργία της υπερδομής αλλά και για τις συνθήκες επιβολής τάξης από τα ΜΑΤ.

Το μήνυμα μας είναι ένα και είναι ενιαίο: Η υπερδομή δεν θα περάσει! Ο αγώνας μας συνεχίζεται με την ίδια μαζικότητα και αποφασιστικότητα. Το δίκιο μας θα νικήσει τη βία της αδικίας!”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια