Συνεδριάζει για προεδρείο και επιτροπές το νέο δημοτικό συμβούλιο (αποτελέσματα)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:03

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παύλος Καλογεράκης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την επιτροπή ποιότητας ζωής τα οποία έχουν ως εξής:

Σύμπραξη Δημιουργίας: Οι κ.κ. Παύλος Καλογεράκης και Γιώργος Πατεριμός με 11 ψήφους ως τακτικά μέλη και κ.κ. Δημήτρης Μάντικας με 2 ψήφους και Ισίδωρος Ντομάτας με μία ψήφο, ως αναπληρωματικά μέλη.

Συμμαχία Αξιών: κ. Κυριάκος Φρεζούλης με 10 ψήφους και κ. Παντελής Στεφάνου με 9 ψήφους ως τακτικά μέλη και κ. Τάσος Ποδιάς και κα Σταυρούλα Σάτρα, με 6 ψήφους και οι δύο ως αναπληρωματικά μέλη, πλην – όμως – για αδιευκρίνιστους λόγους έγινε κλήρωση από τον κ. Καλογεράκη μεταξύ των δύο, για να βγει ο πρώτος και δεύτερος αναπληρωματικός, αφού και οι δύο θα είναι αναπληρωματικοί!

Πρωτοβουλία: κ. Παναγιώτης Γιακούμας με 9 ψήφους ως τακτικό μέλος και ο κ. Παντελής Καμπούρης με 8 ψήφους ως αναπληρωματικό μέλος.

Χίος Μπροστά: κ. Γιώργος Καλλέργης με 4 ψήφους ως τακτικό μέλος και κ. Θεόδωρος Γλύκας με 3 ψήφους ως αναπληρωματικό μέλος.

Υπήρξαν γενικώς και τρία λευκά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:51

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Παύλος Καλογεράκης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την οικονομική επιτροπή, τα οποία έχουν ως εξής:

Σύμπραξη Δημιουργίας: Κυριάκος Ζοάννος με 11 ψήφους και Παύλος Καλογεράκης με 11 ψήφους, ως τακτικά μέλη και Ζαννής Ζαννίκος με 2 ψήφους και Δημήτρης Μάντικας με μία ψήφο ως αναπληρωματικά.

Συμμαχία Αξιών: Αλέξης Γεωργούλης και Βασίλης Μυριαγκός με 9 ψήφους έκαστος, ως τακτικά μέλη και Κώστας Τριαντάφυλλος και Γιώργος Σαραντινούδης με 5 ψήφους έκαστος, ως αναπληρωματικά μέλη, πλην – όμως – για αδιευκρίνιστους λόγους έγινε κλήρωση από τον κ. Καλογεράκη μεταξύ των δύο.

Πρωτοβουλία: Μανώλης Βουρνούς με 10 ψήφους ως τακτικό μέλος και Ανδρέας Βεργίτσης με 8 ως αναπληρωματικό μέλος.

Χίος Μπροστά: Σταμάτης Σαραντινός με 4 ψήφους ως τακτικό μέλος και Γιάννης Καραβασίλης με 3 ψήφους ως αναπληρωματικό μέλος.

Υπήρξαν γενικώς και τρία λευκά.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:36

Προτάθηκαν από τους συνδυασμούς οι υποψήφιοι για την επιτροπή ποιότητας ζωής και συγκεκριμένα:

Ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης υπέδειξε ως πρόεδρο της επιτροπής ποιότητας ζωής τον αντιδήμαρχο κ. Χαράλαμπο Μπουρνιά, καθώς και τους αντιδημάρχους κ.κ.  Παναγιώτη Αναγνώστου και Γιάννη Ξενάκη και από τα εκλεγόμενα μέλη τους κ.κ. Παύλο Καλογεράκη, Δημήτρη Μάντικα, Ισίδωρο Ντομάτα και Γιώργο Πατεριμό.

Ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος πρότεινε τους κ. Τάσο Ποδιά, κα Σταυρούλα Σάτρα, κ. Παντελή Στεφάνου και κ. Κυριάκο Φρεζούλη.

Ο κ. Μανώλης Βουρνούς πρότεινε τους κ.κ. Παναγιώτη Γιακούμα και Παντελή Καμπούρη.

Ο κ. Γιάννης Καραβασίλης πρότεινε τους κ.κ. Θεόδωρο Γλύκα και Γιώργο Καλλέργη.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12:20

Προτάθηκαν από τους συνδυασμούς οι υποψήφιοι για την οικονομική επιτροπή και συγκεκριμένα:

Ο κ. Σταμάτης Κάρμαντζης υπέδειξε ως πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Βεργίνα, καθώς και τους αντιδημάρχους κ.κ. Χαράλαμπο Μπουρνιά και Γιάννη Ξενάκη και από τα εκλεγόμενα μέλη τους κ.κ. Ζαννή Ζαννίκο, Κυριάκο Ζοάννο, Δημήτρη Μάντικα και Παύλο Καλογεράκη.

Ο κ. Κώστας Τριαντάφυλλος πρότεινε τους κ.κ. Αλέξη Γεωργούλη, Βασίλη Μυριαγκό, Γιώργο Σαραντινούδη και Κώστα Τριαντάφυλλο.

Ο κ. Μανώλης Βουρνούς πρότεινε τους κ.κ. Ανδρέα Βεργίτση και Μανώλη Βουρνού.

Ο κ. Γιάννης Καραβασίλης πρότεινε τους κ.κ. Γιάννη Καραβασίλη και Σταμάτη Σαραντινό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:52

Με 28 θετικές ψήφους και 9 λευκά εξελέγη γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου η κα Βιβή Ποταμούση.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:48

Με 29 θετικές ψήφους και 7 λευκά εξελέγη αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Νίκος Νύκτας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:35

Με 20 θετικές ψήφους και 16 λευκά ανεδείχθη νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χίου ο κ. Παύλος Καλογεράκης.

Από την συνεδρίαση απουσιάζουν πέντε δημοτικοί σύμβουλοι, ο κ. Μανώλης Στάθης από το Δίκτυο Πολιτών, οι κ.κ. Σταμάτης Σαραντινός και Θεόδωρος Γλύκας από τη Χίος Μπροστά, ο κ. Τάσος Ποδιάς από την Συμμαχία Αξιών και ο κ. Κυριάκος Ζοάννος από την Σύμπραξη Δημιουργίας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:17

Ξεκίνησε κανονικά λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής, 1η Σεπτεμβρίου 2019, η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου του δήμου Χίου, με κάποιες μικρές καθυστερήσεις προσέλευσης (δεν έχει προσέλθει ο κ. Μανώλης Στάθης), υπό την προεδρία του συμβούλου που πλειοψήφησε κ. Γιάννη Ξενάκη.

Από τον δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη προτάθηκε ως πρόεδρος ο κ. Παύλος Καλογεράκης, από τον κ. Κώστα Τριαντάφυλλο ως αντιπρόεδρος  ο κ. Νίκος Νύκτας και από τον κ. Μανώλη Βουρνού ως γραμματέας η κα Βιβή Ποταμούση.

Την συνεδρίαση παρακολουθεί ο βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας και υφυπουργός Εργασίας κ. Νότης Μηταράκης.

Η ψηφοφορία έχει αρχίσει και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς με κάθε νέα εξέλιξη.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια