Συνωστισμός για το σχολείο τουρισμού, Τετάρτη και Πέμπτη στο Ομήρειο

Στις 420 έχουν φτάσει οι εγγραφές, οι μισοί είναι από την αγορά (επιχειρηματίες και εργαζόμενοι στον τουρισμό ή άλλους κλάδους) και οι υπόλοιποι είναι φοιτητές, για το σχολείο τουρισμού, που θα διεξαχθεί στη Χίο την Τετάρτη 27 και την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, στο Ομήρειο.

Την διοργάνωση έχουν ο δήμος Χίου και το Επιμελητήριο Χίου, με την υποστήριξη πάνω από 40 τοπικών χορηγών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όπως και πέρυσι πρακτικές γνώσεις που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει άμεσα στην καθημερινότητά του.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η ομιλία του κ. Γρηγόρη Τάσιου, προέδρου της ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων) και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής που θα μιλήσει για το επίκαιρο για τη Χίο θέμα των οργανισμών τουρισμού.

Οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση, ένας κλάδος που έχει ανάγκη περισσότερο από άλλους την επαγγελματική κατάρτιση, θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον κ. Παναγιώτη Κουρέντα για το πώς μετατρέπουμε το μενού από “απλό χαρτί σε εργαλείο πώλησης”, αλλά και από τον κ. Χάρη Τζαννή, μια εξίσου ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την σημασία της τοπικής κουζίνας στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

To τμήμα τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει στο πρόγραμμα με τον κ. Αντώνη Γιαννόπουλο με θέμα την διαχείριση των παραπόνων των πελατών .

“Η στιγμή της αλήθειας για τις υπηρεσίες τουρισμού και φιλοξενίας. Από τα παράπονα στις ανεκτίμητες εμπειρίες save as”.

Η διευθύντρια εκπαίδευσης του ΙΝΣΕΤΕ κα Λία Ζαμπέτογλου θα αναπτύξει το θέμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού “Από ταλέντο σε επαγγελματίας. Ο δρόμος των μελλοντικών Star Performers και πως να τους δημιουργήσετε”.

Από το πρόγραμμα δεν λείπουν τα επίκαιρα θέματα των social media κ. Βασίλης Πολύζος – Social Media Marketing), αλλά και των πωλήσεων (κ. Σέργιος Μαζαράκης – Πως να πουλάτε σε δύσκολους πελάτες).

Οι εγγραφές συνεχίζονται και σήμερα Τριτη, 26 Μαρτίου 2019, στην πλατφόρμα eventora
https://www.eventora.com/el/Events/sxoleio-toyrismoy-ontour-Chiou2

Την Πέμπτη, δεύτερη μέρα του σχολείου τουρισμού, θα γίνουν τα τρία εργαστήρια με συμμετοχή αυστηρά για επιχειρηματίες και εργαζόμενους του κλάδου. Τα εργαστήρια έχουν θέμα:

– “Κόστο(λόγια)… ώρα μηδέν!” με τον κ. Παναγιώτη Κουρέντα

– Guest Experience Culture. Ποια η έννοια της εταιρικής και τοπικής κουλτούρας και πως αυτή επηρεάζει άμεσα το επίπεδο της εμπειρίας που προσφέρουμε στους πελάτες/επισκέπτες μας; με τον κ. Βασίλη Βασιλειάδη.

– “Σύγχρονο γαστρονομικό μάρκετινγκ: Τι ζητούν σήμερα οι νέοι καταναλωτές;” με τον κ. Χάρη Τζαννή.

Οι εγγραφές στα εργαστήρια είναι περιορισμένες (25 άτομα ανά εργαστήριο) και έχουν ήδη συμπληρωθεί.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια