Συνταξιούχοι ΝΑΤ:”Δεν πτοούμαστε θα μας βρουν μπροστά τους”

Δυναμικό παρόν θα δώσουν και οι απόμαχοι της θάλασσας στην κινητοποίησης της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022 την πλατεία Βουνακίου κατά των διώξεων συμπολιτών μας και ενάντια στη δημιουργία δομών στα νησιά μας. στην ανακοίνωση κάλεσμα τους οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ αναφέρει:

“Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης, που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω των διωκτικών αρχών, καλώντας σε προανάκριση για τα γεγονότα στο λιμάνι της Χίου με το πλοίο ” Πελαγίτης” αιρετούς της δημοτικής και Περιφερειακής διοίκησης, μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα αιρετών και κατοίκων Χίου, εκλεγμένους σωματείων και μαζικών φορέων , μέχρι και τον τοπικό βουλευτή.

Η καταδικαστέα πολιτική εμμονή της κυβέρνησης να στήσει τις υπερδομές φυλακές της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες την οδηγούν όλο και περισσότερο στην καταστολή και στην τρομοκρατία του χιώτικου λαού και των φορέων του σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύοντας τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο. Ό,τι δεν κατάφερε με τα ΜΑΤ, επιδιώκει να το καταφέρει με τρομοκρατικές διώξεις.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τους υπό δίωξη συμπατριώτες μας, δηλώνουμε ότι “Ήμασταν κι εμείς εκεί” και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα την τακτική αυτή, να ακούσει τις τοπικές κοινωνίες των νησιών μας και να μην προχωρήσει στους καταστροφικούς σχεδιασμούς για τις υπερδομές φυλακές.

Λέμε ένα δυνατό Όχι στην κρατική τρομοκρατία και στον κυβερνητικό αυταρχισμό!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

  • Καμιά δομή «φιλοξενίας – φυλακή» στα νησιά μας. Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες. Ούτε στο Θόλος ,ούτε στην ΒΙΑΛ ούτε πουθενά πάνω στο νησί. Μόνο μία εγκατάσταση καταγραφής και ταυτοποίησης σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  • Τα χρήματα που προορίζονται για τις υπερδομές-φυλακές , να δοθούν στην πραγματική ανάπτυξη των νησιών με έργα υποδομών .
  • Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις εναντίον όσων αγωνίστηκαν και κατά την εισβολή των ΜΑΤ στα νησιά μας Χίο και Λέσβο και οι πρόσφατες με την απόβαση που επιχειρήθηκε την μέρα των Θεοφανίων.

Δεν πτοούμαστε, θα μας βρουν και πάλι μπροστά τους όποτε χρειαστεί!”

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια