ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Αναγκαιότητα το πυροσβεστικό κλιμάκιο στην Αμανή

Την λήψη μέτρων πρόληψης, τη δημιουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στην Αμανή, την ενίσχυση της πυροσβεστικής και μια σειρά από άλλα μέτρα ζητά με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Χίου με αφορμή την πυρκαγιά στην Κατάβαση

“Η μεγάλη αυτή πυρκαγιά πιθανολογείται ότι προκλήθηκε από το δίκτυο ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ. Εδώ να σημειώσουμε ότι η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, και η πολιτική αντίληψη της κυβέρνησης Μητσοτάκη που αδιαφορεί για τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών, ενώ δουλεύει με συνέπεια για την αύξηση των κερδών των ιδιωτικών εταιρειών, έχει ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη και την κακοσυντήρηση των δικτύων.

Ο κίνδυνος ήταν μεγάλος για το λιγοστό πράσινο που έχει μείνει στο νησί μας. Αμέσως, με ευσυνειδησία κινητοποιήθηκαν πυροσβέστες, εθελοντές, μαζί και οι εναέριες δυνάμεις, και ύστερα από πολλές ώρες μάχης η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Δυστυχώς όμως η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά του καλοκαιριού στο νησί μας, πρόλαβε και προκάλεσε σοβαρή ζημιά. Κάηκαν 1100 στρέμματα γης, και ένα έντονο αίσθημα ανασφάλειας και ανησυχίας δημιουργείται στους κατοίκους για την ασφάλεια τους και τις περιουσίες τους, ειδικά για τις μέρες που έχει ισχυρούς ανέμους.

Για άλλη μια χρονιά λοιπόν, για ένα ακόμα καλοκαίρι, ζούμε με τον φόβο των πυρκαγιών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου τονίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση προς τους κατοίκους.

Επίσης, και αυτή η μεγάλη πυρκαγιά μας θυμίζει ότι,  χρειάζεται περισσότερη και έμπρακτη στήριξη του κράτους προς την πυροσβεστική, και ενίσχυση ανθρώπινου δυναμικού. Επιβάλλεται ο καθαρισμός των δασικών περιοχών και να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες.

Επιπλέον πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση, να υπάρξουν πρωτοβουλίες και να δημιουργηθεί πυροσβεστικό κλιμάκιο στη περιοχή της Αμανής.

Επιτέλους πρέπει να κάνουμε σωστά βήματα και προετοιμασία, ώστε να μην καρδιοχτυπούμε κάθε καλοκαίρι” αναφέρει στην ανακοίνωση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια