Σύσκεψη επιβεβαίωσης για τα «δρομολογημένα» του αεροδρομίου Χίου

Στην επανάληψη των προτεραιοτήτων και στην επιβεβαίωση των έργων που έχουν τεθεί σε διαδικασία υλοποίησης στο αεροδρόμιο Χίου κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών, το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου 2019.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Μηταράκης, «οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι οι βασικές προτεραιότητες είναι η επέκταση του διαδρόμου και η βελτίωση του κτιρίου του αεροδρομίου. Αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των τεχνικών μελετών και των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και για την επέκταση του διαδρόμου και για τη μετατόπιση της παραλιακής οδού».

Εν ολίγοις, τα γνωστά που υλοποιούνται σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του δήμου Χίου.

Σε δήλωσή του ο κ. Μηταράκης επαναλαμβάνει ότι «το αεροδρόμιο της Χίου είναι βασική μου προτεραιότητα, καθώς μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την ανάπτυξη του νησιού».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια