Τα αυτονόητα ζητούν οι βορειοχωρούσοι – Προτάσσουν σύνδεση του περιφερειακού με το Αίπος

Οι 15 πρόεδροι των χωριών της Βόρειας Χίου συνυπογράφουν κείμενο διαμαρτυρίας- ανοικτή επιστολή προς όλους τους υποψήφιους στις εκλογές,  για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα χωριά της Βόρειας Χίου.

Δηλώνουν πως πέρα από τα πολιτικά πιστεύω προέχει σε αυτές τις εκλογές το συμφέρον του τόπου τους και με βάση αυτό πρωτίστως διεκδικούν τη σύνδεση του περιφερειακού της πόλης με τις στροφές του Αίπους, παρακάμπτοντας τον Βροντάδο.

Η επιστολή

“Όλοι οι κάτοικοι της Β  Χίου και οι υπογράφοντες  τοπικοί Πρόεδροι  βλέπουμε καθημερινά τον κατήφορο που ακολουθεί η περιοχή μας τον οριστικό της θάνατο να πλησιάζει και τους Αυτοδιοικητικούς Α & Β βαθμού σε αδράνεια.

Έχουμε υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στα χωριά που γεννηθήκαμε να σταματήσουμε αυτόν τον όλεθρο και να κάνουμε τα πάντα για να τα διατηρήσουμε στη ζωή με τα φώτα ανοικτά.

Οι πολιτικές ιδεολογίες του κάθε ενός από εμάς παραμένουν σεβαστές και αμετάβλητες όπως τις εξασκήσαμε  στις πρόσφατες Βουλευτικές εκλογές  και θα το επαναλάβουμε στις Ευρωεκλογές.

Όμως στις Αυτοδιοικητικές εκλογές  Δημοτικές και Περιφερειακές προτάσσουμε το συμφέρον του Τόπου μας και ΜΟΝΟ αυτό χωρίς χρώματα και ιδεολογίες.

Στα γειτονικά μας νησιά Λέσβο και Σάμο η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική γιατί οι τοπικές κοινωνίες αντέδρασαν ενωρίτερα  χώρισαν τα νησιά τους σε περισσότερους Δήμους και έτσι ο μεταξύ τους  ανταγωνισμός που ακολούθησε ανάγκασε τους Αρμόδιους  Αυτοδιοικητικούς να σκύψουν πάνω στα προβλήματα τους και να δώσουν λύσεις.

Επειδή λοιπόν είναι πλέον ξεκάθαρο ότι δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία αποφασίσαμε να ζητήσουμε από τον κάθε ένα από εσάς να τοποθετηθείτε επισήμως και πριν τις εκλογές απέναντι στα Διαχρονικά τοπικά μας προβλήματα με προτεραιότητα στο ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ, την άμεση σύνδεση του Περιφερειακού της πόλης με τις στροφές του Αίπους μακριά και  ΕΞΩ  από τον αστικό ιστό του Βροντάδου ώστε  να αποκτήσουμε και εμείς  μια ασφαλή και ανθρώπινη πρόσβαση στα χωριά μας  και να ανασάνουν και οι  εμπλεκόμενοι κάτοικοι του Δυτικού Βροντάδου που δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα τους.

Παράλληλα ενημερώνουμε  τους  γνωστούς  εραστές του περιβάλλοντος  και τους συνοδοιπόρους τους ότι θα αναγκασθούμε να ζητήσουμε από τη δικαιοσύνη να εφαρμοσθεί η ισχύουσα νομοθεσία για τις Επαρχιακές οδούς δηλαδή Μονοδρόμηση  και  απαγόρευση  Στάθμευσης  από τον Περιφερειακό  έως τον Αγ Μακάριο τόσο για  άνοδο όσο και για κάθοδο.

Σημειωτέον ότι η παράκαμψη αυτή είναι :

Πάγιο αίτημα του ΚΤΕΛ όλων των τουριστικών γραφείων και επισκεπτών του συνόλου των κατοίκων του Δ.  Βροντάδου των επίμαχων οδών κυκλοφορίας και την θετική άποψη όλων των τέως Δημάρχων Βροντάδου

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΓΙΟ ΓΑΛΑΣ

ΤΣΙΜΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΒΟΛΙΣΣΟΣ

ΚΟΙΛΑΔΙΤΗ ΚΑΙΤΗ

ΔΙΕΥΧΑ

ΦΩΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΚΕΡΑΜΟΣ

ΤΣΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΟΥΡΟΥΝΙΑ

ΒΟΥΡΝΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ

ΛΕΠΤΟΠΟΔΑ

ΡΥΜΙΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΕΛΑΝΙΟΣ

ΔΑΦΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΝΕΑ ΠΟΤΑΜΙΑ

ΚΑΡΥΑΜΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΠΑΡΠΑΡΙΑ

ΒΑΤΡΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΠΙΡΑΜΑ

ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΙΣΠΙΛΟΥΝΤΑ

ΛΑΓΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΠΙΤΥΟΣ

ΦΥΤΟΥΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

ΤΡΥΠΕΣ

ΓΩΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΦΥΤΑ

ΠΥΡΓΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΧΑΛΑΝΔΡΑ

ΣΙΤΑΡΑΣ ΜΑΜΑΣ