Ταλαιπωρία και σκόνη με το… τουλούμι στην πύλη εισόδου της Χίου

Θερμή υποδοχή επιφυλάσσει η Χίος στους επισκέπτες που φτάνουν, εν μέσω θέρους στο νησί, από την πύλη του αεροδρομίου και κατευθύνονται στην συνέχεια προς την πόλη.

Λίγο πριν τα φανάρια της Φάρκαινας τους περιμένει η ενδημική για τα ελληνικά δεδομένα ταλαιπωρία, που θέλει μέσα στο κατακαλόκαιρο και στην κορυφή της τουριστικής περιόδου να εκτελούνται έργα σε κρίσιμους συγκοινωνιακούς κόμβους, όπως είναι η παραλιακή.

Βλέπετε, για τις ανάγκες επέκτασης του αεροδρομίου πρέπει να μετατοπισθεί προς την θάλασσα και σωστά γίνεται, βέβαια και το έργο αυτό καθαυτό, αλλά και τα παράλληλα έργα. Ωστόσο, η επιλογή να κόψουν τώρα τον δρόμο και τα οχήματα να πέφτουν σε παράκαμψη σε οδόστρωμα που έχει ανασκαφεί και σηκώνεται σύννεφο η σκόνη, προφανώς όχι μόνον δεν είναι η ενδεδειγμένη, αλλά και δείχνει αδιαφορία πλήρη προς τους πολίτες της Χίου και τους θερινούς επισκέπτες του νησιού.

Να δεχθεί κανείς ότι τα έργα πρέπει να συνεχισθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα και τηρώντας το χρονοδιάγραμμα. Ναι, να γίνει αυτό.

Όμως, υπάρχουν και οι υποχρεώσεις του κατασκευαστή και επιβλέποντος το έργο να τηρούν τις συνθήκες  ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων (τι να πει κανείς για τους πεζούς), που προβλέπουν σωστή οδοστρωσία του επίμαχου τμήματος και συνεχή διαβροχή του, ώστε να μην σηκώνονται σύννεφα σκόνης.

Και αυτά δεν είναι καθόλου ψιλά γράμματα. Είναι τα ελάχιστα που πρέπει να γίνονται.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια