Θα πούμε το νερό, νεράκι

Χτύπησε συναγερμό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ κ. Παντελής Νεαμονίτης αναφορικά με τα μηδαμινά αποθέματα νερού. Η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη ειδικά στην πόλη και τον Βροντάδο που αν συνεχιστούν οι σπατάλες στο νερό, υπάρχει ενδεχόμενο να κηρυχθεί η Χίος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να έρχεται στο νησί νερό με πλοία- υδροφόρες.

«Παρά τις βροχοπτώσεις, το νερό δεν είναι αρκετό. Αυτή τη στιγμή δουλεύουν μόνο οι τρεις από τις έξι αφαλατώσεις που έχουμε για τον Βροντάδο και την πόλη, παίρνουμε νερό από ιδιώτες και το πληρώνουμε χρυσάφι, έχει σταματήσει, το Δελφίνι έχει σταματήσει και οι υπόλοιπες αφαλατώσεις δουλεύουν στο φουλ για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα με την υδροδότηση», δήλωσε ο κ. Νεαμονίτης συμπληρώνοντας «θα παρακαλέσω όλους να σταματήσουν το πλύσιμο αυτοκινήτων, το πλύσιμο στις γειτονιές να σταματήσουν τη σπατάλη στο νερό, το πότισμα στους κήπους στο τέλος θα πούμε το νερό νεράκι και θα αναγκαστούμε να βγάλουμε το νησί σε έκτακτη ανάγκη».

Οι τρεις αφαλατώσεις έχουν υποστεί βλάβη κι αναμένεται η επιδιόρθωση τους αλλά και πάλι θα υπάρχει σημαντικό ζήτημα με την έλλειψη νερού τόσο σοβαρό που ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ αναζητά λύσεις ακόμη και στην παύση της άρδευσης. Ήδη το νερό που χρησιμοποιείται για την υδροδότηση της πόλης και του Βροντάδου, όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, η ΔΕΥΑΝΧ το αγοράζει από ιδιώτες καταβάλλοντας περίπου 1000 ευρώ ημερησίως, και ακόμη είναι αρχή του καλοκαιριού με άγνωστο το τι θα γίνει τον Αύγουστο.

Ο κ. Νεαμονίτης απευθύνει έκκληση στους πολίτες να διαχειρίζονται όσο το δυνατόν πιο συνετά το νερό, ώστε να μην αναγκαστεί η ΔΕΥΑΝΧ να προβεί σε έκτακτα και σκληρότερα μέτρα.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια