Θετική η πρωτοβουλία της τοπικής κοινότητας, για τον Παρθένη και το ΓΠΣ Χίου

Ως θετική κρίνει η Χιακή Συμπολιτεία την απόφαση της τοπικής κοινότητας Χίου να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον Παρθένη και το ΓΠΣ Χίου και υπενθυμίζει ότι αποτελεί βασική της αρχή η ενεργοποίηση των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, ως φορέων ευαισθητοποίησης – ενημέρωσης των πολιτών και ως πεδίων δημοκρατικού διαλόγου.

Συγκεκριμένα, η Χιακή Συμπολιτεία αναφέρεται στην ομόφωνη απόφαση της τοπικής κοινότητας να αναλάβει πρωτοβουλία για δύο θέματα ιδιαίτερης σημασίας για την πόλη της Χίου:

1. Την ειδική συνεδρίαση, άμεσα, με θέμα την κατάσταση που διαμορφώνεται στον Παρθένη από την εξέλιξη του έργου της περιφερειακής οδού.

2. Την διοργάνωση εντός του επόμενου μήνα ημερίδας με αναλυτικές εισηγήσεις για το υπό διαμόρφωση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της πόλης της Χίου.

Στις δύο αυτές πρωτοβουλίες δηλώνει ότι θα συμμετάσχει και θα συμβάλλει όσο γίνεται περισσότερο.