Θετική αποτίμηση από τη συμμετοχή στην έκθεση “XENIA 2021”

Ικανοποιημένη από τη συμμετοχή της στην έκθεση  “XENIA 2021”, που διεξήχθη στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” της Αθήνας, από 27 έως 29 Νοεμβρίου 2021, εκφραζεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η “ΧΕΝΙΑ”, διοργανώνεται από τη “FORUM Α.Ε.”, την κορυφαία εταιρεία της Ελλάδας για οργάνωση εκθέσεων τροφίμων & ποτών (διοργανώτριας επίσης, των “HO.RE.CA.”, “FOODEXPO”, “ARTOZA” και “BIO”, επί πολλά συνεχή χρόνια) και στηριζόμενη έμπρακτα από το Υπουργείο Τουρισμού, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Σ.Ε.Τ.Ε. και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, αποτελεί την κορυφαία εμπορική συνάντηση για τα στελέχη του ξενοδοχειακού κλάδου της χώρας.

Και τις τρεις ημέρες που διήρκησε η έκθεση, οι εκπρόσωποι της Π.Β.Α. και οι εθελοντές – απόδημοι των νησιών του Βορείου Αιγαίου, υποδεχόταν τους εκπροσώπους των μονάδων φιλοξενίας & εστίασης, τους καταστηματάρχες, τους εμπορικούς αντιπροσώπους, αλλά και τους λάτρεις του “fine food” που επισκέφθηκαν την “XENIA”, επιτυγχάνοντας:

  1. την ολοκληρωμένη παρουσίαση της παραγωγικής & γαστρονομικής φυσιογνωμίας της περιοχής, μέσω της έκθεσης & παρουσίασης των διατροφικών προϊόντων των νησιών, αλλά και μέσω των συνεχών γευσιγνωστικών δοκιμών που διενεργούνταν, και
  2. την καταγραφή της εκφρασμένης ατομικής και ομαδικής κατά είδος ζήτησης των προϊόντων από τους επισκέπτες και επαγγελματίες της φιλοξενίας, η οποία στη συνέχεια θα προωθηθεί αρμοδίως με σχετικό report, προς όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της έκθεσης και παρά τις δυσκολίες που υφίστανται λόγω της πανδημίας, στο περίπτερο της Π.Β.Α. οργανώθηκαν πολλές μαγειρικές επιδείξεις. Με την επιμέλεια της Καλλονιάτισας chef κ. Τζένης Παλαιολόγου, τη συνεχή υποστήριξη της κ. Μυρσίνης Ανδριώτη, αλλά και τις καίριες παρεμβάσεις της Αντιπεριφερειάρχη κ. Άννης Ανδρεάδη, παρουσιάστηκαν 13 τοπικές και gourmet συνταγές από το Βόρειο Αιγαίο, που συντρόφευσαν τους επισκέπτες:

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια