Θλιβερή Ν.Δ. Χίου, δικαιολογεί το ξεχαρβάλωμα του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ

Μάλλον σε άλλο νησί κι όχι στη Χίο πρέπει να ζει η ΔΕΕΠ Χίου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία καταφεύγει σε απέλπιδα προσπάθεια για να δικαιολογήσει την διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, τα προβλήματα στο νοσοκομείο Χίου και τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ με τους κινδύνους καθημερινά να πολλαπλασιάζονται.

Μετά το σφοδρό σφυροκόπημα της κυβερνητικής πολιτικής και ειδικότερα του δίδυμου Μηταράκη – Κανταράκη από όλους τους φορείς του νησιού, έρχεται σήμερα Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022 και στην ανακοίνωσή της, που υποτίθεται ότι απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ, αναμασά όλα τα σαθρά της από 25 Ιουλίου 2022 της δήλωσης του κ. Μηταράκη, λίγο πολύ θριαμβολογώντας ότι όλα δουλεύουν ρολόι.

Φτάνει, μάλιστα, στο σημείο να μιλά απλώς για ένα θέμα στο ΕΚΑΒ Χίου, «καθώς 7 διασώστες έχουν τεθεί, για διάφορους λόγους εκτός απογευματινών και βραδινών υπηρεσιών», ενώ είναι γνωστό σε όλους και ούτε η κυβέρνηση το αρνείται ότι για να δουλεύουν σωστά όλες οι βάρδιες απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον 10 ατόμων.

Παραθέτει δε στοιχεία για το ΕΚΑΒ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το 2019, τα οποία και ελέγξιμα είναι και κυρίως – ακόμα και αληθή να είναι – δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την άθλια κατάσταση που επικρατεί σήμερα, με το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο κατά τις απογευματινές και νυκτερινές ώρες και μάλιστα στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.

Και φυσικά ούτε λέξη βρίσκει να πει για τις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις του υπουργού Υγείας ότι από την αρχή Ιουλίου θα είχε αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Χίο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Χίου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως ακολούθως:

Αφού πλέον η Χίος αντιμετώπισε με επιτυχία το μεταναστευτικό, αυτό φαίνεται κάθε μέρα στη πόλη και στα χωριά, αφού όλα τα μεγάλα έργα προχωράνε, αυτό φαίνεται στα εργοτάξια, αφού η Χίος εξασφάλισε το νησιωτικό ΦΠΑ, αυτό φαίνεται στην τσέπη μας, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνει την κριτική του μονοθεματικά στο νοσοκομείο.

Το nοσοκομείο λοιπόν, αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία, καθώς υπερδιπλασίασε τα ενεργά κρεβάτια ΜΕΘ από 3 σε 7, δημιουργώντας ειδική πτέρυγα για Covid. Λειτούργησε επίσης 29 κλίνες, για την αντιμετώπιση περιστατικών covid. Αύξησε δε το επικουρικό προσωπικό του νοσοκομείου, με ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, κατά περίπου 44 άτομα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Ήδη ανακοινώθηκαν προσλήψεις 5 ιατρών και αναμένονται άμεσα προσλήψεις νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού.

Ως προς το ΕΚΑΒ, θέμα έχει προκύψει καθώς 7 διασώστες έχουν τεθεί, για διάφορους λόγους εκτός απογευματινών και βραδινών υπηρεσιών.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά το έτος 2019 οι μονές βάρδιες ήταν: α) 9 για τον μήνα Ιανουάριο β) 13 για τον μήνα Φεβρουάριο γ) 20 για τον μήνα Μάρτιο δ) 4 για τον μήνα Απρίλιο ε) 20 για τον μήνα Μάιο και στ) 29 για τον μήνα Ιούνιο. Όπως φαίνεται, κάποιοι έχουν επιλεκτική μνήμη!

Η κυβέρνηση προχωρά σε προσλήψεις, ήδη οδηγός έχει αναλάβει εργασία στη Βολισσό, καθώς και 3 πιστοποιημένοι διασώστες, απόφοιτοι της σχολής ΔΙΕΚ του νοσοκομείου για να εξυπηρετήσουμε, μαζί με ιδιωτικό ασθενοφόρο που διατέθηκε προσωρινά από δωρεές, τις δευτερογενείς διακομιδές, τα εξιτήρια, τις χρόνιες εξετάσεις, την στήριξη των νεφροπαθών.

Ήδη, 23 περιστατικά έχουν εξυπηρετηθεί με τα επιπλέον μέσα, αποσυμφορώντας το ΕΚΑΒ για επείγοντα περιστατικά.

Μόνιμες και επικουρικές προσλήψεις στο ΕΚΑΒ έχουν συμφωνηθεί και αναμένονται άμεσα σχετικές προκηρύξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει φόβο στους Χιώτες, η πραγματικότητα όμως είναι ότι το νοσοκομείο ανταποκρίνεται με επιτυχία στην αποστολή του.

Σχόλια