Τι «ψαρεύει» το Antonio Meucci στα… χωρικά ύδατα του Αγίου Γάλακτος;

Αγκυροβολημένο είναι από χθες Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020, έξω από το Άγιο Γάλας Χίου το ιταλικό σκάφος καλωδίων Antonio Meucci, εκτελώντας εργασίες οι οποίες δεν είναι εύκολο να γίνουν αντιληπτές από την στεριά.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, γίνεται επισκευή σε υποβρύχιο καλώδιο οπτικών ινών του ΟΤΕ (καλώδια της ΔΕΗ δεν διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο), το οποίο έπαθε ζημιά, από άγνωστη αιτία, πιθανότατα από μηχανότρατα ή άγκυρα.

Το Antonio Meucci παραμένει και σήμερα Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020, σχεδόν στο ίδιο σημείο κι έχει απλώσει σημαδούρες, οι οποίες πιθανότατα βοηθούν στην συγκράτηση του καλωδίου, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες επισκευαστικές εργασίες.

Το Antonio Meucci (IMO: 8506062), σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το marinetraffic.com, είναι ένα Cable Layer που έχει ναυπηγηθεί το 1988, με σημαίa Ιταλίας. Η χωρητικότητα του πλοίου είναι 3000 t DWT και το τρέχον βύθισμά του αναφέρεται ότι είναι 6 μέτρα. Το ολικό μήκος του (LOA) είναι 114,03 μέτρα και το πλάτος του είναι 18,5 μέτρα.