Τίτλοι τέλους αύριο Τετάρτη στο ταξίδι της «Οδύσσειας»

Την τελευταία της προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα της Χίου, μετά από σχεδόν επταετή ευδόκιμη παρουσία, δίνει αύριο Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, η «Οδύσσεια», με πρωταγωνιστές επί σκηνής στο φινάλε τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη.

«Ήταν επιθυμία τους να έχουν τον τελευταίο λόγο , τον τελευταίο χορό, το τελευταίο τραγούδι σ΄ αυτό το υπέροχο ταξίδι – ΟΔΥΣΣΕΙΑ- που έξι και κάτι χρόνια ζήσαμε ..; Ένα μοναδικό finale. Μην το χάσετε», σημειώνει η ψυχή της Οδύσσειας ο κ. Ισίδωρος Χαλλιορής.

Έκλεισε ένας κύκλος 7χρονης προσφοράς στον πολιτισμό του νησιού μας

Ήταν καλοκαίρι του 2013 τότε που στο νησί μας άνοιξε η Οδύσσεια: μία πραγματική όαση πολιτισμού, μία όαση μέσα στα τετριμμένα της καθημερινότητας και στη χρόνια πολιτιστική μιζέρια του τόπου μας. Μία όαση

πολιτισμού για όλες τις εποχές του χρόνου που ήταν πάντα ανιδιοτελώς ανοιχτή σε νέους καλλιτέχνες αλλά και σε παλιούς που ήθελαν να παρουσιάσουν το έργο τους.

Η Οδύσσεια έκτισε την ταυτότητά της αποφεύγοντας συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια το εύπεπτο και το φτηνής ποιότητας πολιτιστικό πρότυπο εμμένοντας πιστά και σταθερά στη ράγα της ποιοτικής καλλιτεχνικής στήριξης… Όχι μόνο στη μουσική, αλλά σε κάθε είδους δημιουργία, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις φωτογραφίας, αφηγήσεις παραμυθιών και πολλά άλλα…

Η Οδύσσεια του Σιδερή και της Μίνας Χαλλιορή όλα αυτά τα χρόνια με προσωπικό κόστος προσπάθησε να συμμαχήσει με τις ανάγκες των καιρών, όλο αυτό το διάστημα δημιούργησε φιλίες και οικοδόμησε σχέσεις εκτίμησης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Σιδερή και τη Μίνα από καρδιάς, αλλά και

όλους τους σημαντικούς προσκεκλημένους καλλιτέχνες της Οδύσσειας. Θα λείψει…

Γιάννης Ν. Παληός

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια