Το 2ο Γυμνάσιο Χίου στο ΚΑ210 Erasmus+

Τo 2ο Γυμνάσιο Χίου συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΚΑ210 Erasmus+ με τίτλο «RecyclingattheCoreofUs» διάρκειας ενάμιση χρόνου. Πραγματοποιήθηκε η πρώτηκινητικότητα του προγράμματος στη Χίο από 9 μέχρι και 12 Απριλίου 2024 με φιλοξενία 14 μαθητών και 12 καθηγητών από τα σχολεία Agrupamento de Escolas de Idaes – Πορτογαλία (συντονίστρια χώρα), EmlakKonutlariAlparslanOrtaokulu – Τουρκία καιScuolaMediaBosco-Netti – Ιταλία. 

Το θέμα του προγράμματος είναι σχετικό με την ανακύκλωση και την ευαισθητοποίηση μαθητών-καθηγητών ως προς αυτό το τόσο σημαντικό θέμα. Οι μαθητές έμαθαν τι υλικά ανακυκλώνουμε και τι όχι,  τους τρόπους και την διαδικασία της ανακύκλωσης.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότηταςοι μαθητές από όλες τις χώρες πήραν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες σχετικές με την ανακύκλωση: κατασκευή χαρτιού, καραβιού, παγκακιών (από ανακυκλώσιμα υλικά). Επίσης έκαναν πειράματα στο εργαστήριο Χημείας. Τα υπολείμματα των φρούτων από τα πειράματα πετάχτηκαν στον κάδο κομποστοποίησης του σχολείου μας. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο ανακύκλωσης της ΔΙΑΝΟΧ και ενημέρωση  από τους υπεύθυνους του οργανισμού για την διαδικασία της ανακύκλωσης καθώς και επίσκεψη στο Μουσείο Μαστίχας, το Ναυτικό Μουσείο, τον Δήμο Χίου, την Βιβλιοθήκη Κοραή, την Νέα Μονή, τα Οθωμανικά Λουτρά και το Κάστρο, στον Κάμπο, το Πυργί, τα Μεστά και τον Ανάβατο.

Η επόμενη κινητικότητα θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στο Santeramo της Ιταλίας.