Το ΓΕ.Λ. Καρδαμύλων στα ίχνη της Ιστορίας (Erasmus+)

Στη Λευκωσία της Κύπρου βρέθηκαν καθηγητές και μαθητές από το Λιβάνειο Γενικό Λύκειο Καρδαμύλων, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο, “Time machine”, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή σχολείων από Πολωνία, Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία και Γαλλία.

Από τους διδάσκοντες καθηγητές στο Λύκειο Καρδαμύλων συμμετείχαν: η διευθύντρια κ. Ροδόκλεια Μούνδουλα και η κ. Αλέκα Κάρκαλου – υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, καθώς και 7 μαθητές της Γ’ τάξης.

Μετά την υποδοχή των ομάδων με την παρουσία των τοπικών αρχών, γονέων και μαθητών, οι μαθητές του Λυκείου Καρδαμύλων περπάτησαν με τη «Μηχανή του χρόνου» στα ίχνη της λογοτεχνίας, της μουσικής, της τέχνης. Απήγγειλαν στίχους του Καβάφη, τραγούδησαν Χατζηδάκη, γνώρισαν στους μαθητές των άλλων χωρών τον Εγγονόπουλο και τον Γιαννούλη Χαλεπά, την Κατίνα Παξινού και την Μελίνα Μερκούρη, τον χιώτη σκηνοθέτη Δήμο Αβδελιώδη και τον Λάνθιμο.

Στη διάρκεια των πέντε ημερών πραγματοποιήθηκαν οργανωτικές συναντήσεις, δραστηριότητες μαθητών και καθηγητών στο σχολείο, ξεναγήσεις και επισκέψεις σε χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος (Πάφος, Λάρνακα, Μονή Κύκκου, Λεμεσσός.). Το πρόγραμμα έκλεισε με περιήγηση στην Λευκωσία, την τελευταία διχοτομημένη πόλη στον κόσμο, που άφησε σε όλους μας ένα αίσθημα πικρίας για την αδικία που συντελείται εις βάρος του πολύπαθου λαού της Κύπρου.

Θερμές ευχαριστίες στο Super Market «Χαρά» Καρδαμύλων για την προσφορά χιώτικων προϊόντων που προσφέρθηκαν ως δώρα στους εταίρους του προγράμματος.

 

Σχόλια