Το… κακό ξορκίζεται, αρχίζουν οι πτήσεις τσάρτερ

Συμβολικού χαρακτήρα, αλλά σε κάθε περίπτωση αποτελούν μια τονωτική ένεση οι πτήσεις τσάρτερ που θα αρχίζουν για τη Χίο από την Σλοβενία, με την πρώτη να εκτελείται – μετά από μια μικρή αναβολή – το Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017, από την Σλοβενία.

Οι πτήσεις αυτές, που θα εκτελούνται κάθε Σάββατο έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2017, από την σλοβενική εταιρεία Adria Airways, εκτιμάται ότι θα φέρνουν κάθε φορά στο νησί περί τα 80 άτομα, κυρίως από Σλοβενία και Ιταλία.

Είναι μια μικρή ανάσα, επισημαίνει στον astraparis.gr ο τουριστικός πράκτορας κ. Θεόδωρος Μιχαλάκης, που διαχειρίζεται τις συγκεκριμένες πτήσεις τσάρτερ.

Να θυμίσουμε ότι για εφέτος είχαν «ξεχαστεί» για τη Χίο οι πτήσεις τσάρτερ από το εξωτερικό και η συγκεκριμένη αποτελεί έστω μια συμβολική για να μην σβηστεί τελείως η Χίος από τον αντίστοιχο χάρτη.

Μεγάλη άνοδος και τον Μάιο στις πτήσεις εσωτερικού

Με εξαιρετικά υψηλό ρυθμό ανόδου συνεχίσθηκε και τον μήνα Μάιο η αεροπορική κίνηση εσωτερικού, με τον αριθμό των αφίξεων επιβατών να είναι αυξημένος κατά 35,33% σε σύγκριση με τον περυσινό Μάιο (8.511 εφέτος, έναντι 6.289 πέρυσι), ενώ οι αναχωρήσεις εμφανίζονται αυξημένες κατά 17,41% (9.157 τον φετινό Μάιο, έναντι 7.799 του περυσινού).

Οι πτήσεις αεροσκαφών είναι αυξημένες κατά 13,39%, ήτοι 415 εφέτος έναντι 366 του Μαΐου 2016.

Τον Μάιο, επίσης, εμφανίζονται και δύο πτήσεις σκαφών εξωτερικού, οι οποίες είναι προφανώς ιδιωτικών αεροσκαφών, με τέσσερις αφίξεις και 18 αναχωρήσεις επιβατών. Δεν επιχειρούμε σύγκριση με τον περυσινό Μάιο, καθότι είναι καταλυτικά αρνητική, αφού πέρυσι υπήρχαν πτήσεις τσάρτερ.

Φωτό tripadvisor.com