
Το ΚΚΕ καλεί τους Χιώτες να εναντιωθούν στην δημιουργία hot spot
Κατά της δημιουργίας hot spot στη Χίο, στην ΒΙΑΛ, τάσσεται η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «πρόκειται για μια ακόμη αρνητική εξέλιξη, που στρέφεται κατά των προσφύγων και μεταναστών».
Η δημιουργία του, προσθέτει το ΚΚΕ, «μετατρέπει τη Χίο, όπως και άλλα 4 νησιά στο Αιγαίο που θα λειτουργήσουν hot spots, σε μια πρώτη ζώνη εγκλωβισμού και συγκέντρωσής τους, από όπου οι πιο ισχυρές χώρες της Ε.Ε. θα επιλέγουν να απορροφήσουν ελάχιστους πρόσφυγες, μόνο όσους χρειάζονται ως φτηνό εργατικό δυναμικό, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών τους ομίλων».
Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι τα λαϊκά στρώματα της Χίου σε μεγάλο βαθμό έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και μετανάστες και «καλεί τους Χιώτες να παλέψουν ενάντια στη δημιουργία και λειτουργία του hot spot στη ΒΙΑΛ, διεκδικώντας ταυτόχρονα κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Σένγκεν, ώστε να διευκολυνθεί η απευθείας ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών στις χώρες του πραγματικού προορισμού τους».
