Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο κομβικός του ρόλος στο έργο: Astypalea: Smart & sustainable island

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, προσκλήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Strathclyde (Γλασκώβη- Σκωτία), να εργαστούν από κοινού και με τη VW, προκειμένου να αποτυπώσουν τις στάσεις και αντιλήψεις των κατοίκων στης Αστυπάλαιας σχετικά με τον παγκόσμια πρότυπο αειφόρο μετασχηματισμό της Αστυπάλαιας.

Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει αναλάβει τη μελέτη βάσει ερωτηματολογίων καταγραφής και επεξεργασίας της γνώμης των κατοίκων για το νέο σύστημα κινητικότητας και ενέργειας, με στόχο τον προσδιορισμό των παραγόντων που επηρεάζουν τις απόψεις τους σχετικά με τη μετάβασή τους στην πράσινη ενέργεια. Επιπρόσθετα, θα ερευνηθούν, σε πραγματικό χρόνο, οι παράγοντες που καθορίζουν τις στάσεις των κατοίκων σχετικά με την ενσωμάτωση της ηλεκτροκίνησης στην καθημερινότητά τους (e-mobility) και τα κίνητρα που απαιτούνται για τη μετάβαση της κοινότητας ως σύνολο σε έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα είναι διαθέσιμα σε όλους/ες, και αφενός μεν θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού προς βιώσιμες μετακινήσεις με πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα, αφετέρου δε, θα αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες περιοχές και χώρες που θα επιδιώξουν δικές τους βιώσιμες ενεργειακές λύσεις.

Και σ΄ αυτό το εγχείρημα το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο της Αριστείας, έχει αναλάβει κομβικό ρόλο, αποδεικνύοντας, για ακόμα μία φορά, ότι αποτελεί πυλώνα καινοτομίας και ανάπτυξης των νησιών του Αρχιπελάγους.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια