Το «πυροσβεστικό θαύμα» σημαδεύτηκε από ένα θάνατο λόγω ελλείψεων

Την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί σε εγκατάλειψη της Βολισσού, σε υποστελέχωση την Πυροσβεστική, σε ελλείψεις το ΕΚΑΒ δείχνει ως ηθικό αυτουργό για  τον τραγικό θάνατο του αρχιπυροσβέστη – ομαδάρχη του πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής Χίου στην Κατάβαση της Αμανής, το ΚΚΕ με ανακοίνωση του.

“Η Χίος για μία ακόμα φορά πληρώνει βαρύ το τίμημα, με τη θυσία του αρχιπυροσβέστη – ομαδάρχη του πεζοπόρου τμήματος της Πυροσβεστικής Χίου στην Κατάβαση της Αμανής Χίου, εν ώρα εργασίας. Το «πυροσβεστικό θαύμα» που συντελέστηκε κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κατάβαση, όπως χαρακτηρίστηκε από παράγοντες της κυβέρνησης, σημαδεύτηκε με ένα θάνατο, υπό το βάρος της διαχρονικής υποστελέχωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο νησί.

Έχει εγκληματικές πολιτικές ευθύνες η κυβέρνηση της Ν.Δ., και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που αφήνουν τους εναπομείναντες κάτοικους των δεκαεννέα χωριών της Αμανής, χωρίς ένα πλήρως στελεχωμένο σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό Περιφερειακό ιατρείο, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, με ασθενοφόρο που θα αντιμετωπίζει τα όποια συμβάντα λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από το νοσοκομείο Χίου. Από τον Ιούνιο του 2020, και όχι για πρώτη φορά, το ΚΚΕ επεσήμανε ότι την Αμανή καλύπτει ένα Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο με μόλις ένα γιατρό και ένα νοσηλευτή ενώ αυτή τη στιγμή οδηγό δεν έχει ούτε το ασθενοφόρο που βρίσκεται στα Καρδάμυλα.

Οι κάτοικοι της περιοχής της Αμανής, οι Χιώτες και οι Χιώτισσες πρέπει να αντιδράσουν σε αυτή τη βαρβαρότητα απαιτώντας τα στοιχειώδη στον 21ο αιώνα, που τα στερούνται στο όνομα του «κόστους». Εδώ και τώρα να στελεχωθεί πλήρως το περιφερειακό ιατρείο της Αμανής σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή καθώς και να στελεχωθεί πλήρως το ΕΚΑΒ στο νησί με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και οχήματα. Να στελεχωθεί πλήρως σε μέσα και προσωπικό η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί πλήρως Πυροσβεστικό κλιμάκιο στην Αμανή”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια