Το Σάββατο η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

Η 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» διοργανώνεται και στη Χίο όπως και σε 34 μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα, το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020.

Ο κεντρικός της άξονας είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ το μήνυμά στην Ελλάδα είναι η προτροπή, στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»!

Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Εκατοντάδες εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. θα βρίσκονται, και φέτος, σε επιλεγμένα σημεία νυχτερινής διασκέδασης, για να υπενθυμίσουν, πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. Παράλληλα, προτρέπουν τους καταναλωτές να ορίσουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα φροντίσει, για την ασφαλή τους επιστροφή, μετά το τέλος της βραδιάς υπενθυμίζοντας ότι «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας». Διαφορετικά, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. θα προτείνουν να αφήσουν τα οχήματά τους και να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ ή taxi για την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι.

Στη Χίο η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Μεταφορών και Λήψης Αποφάσεων (TRANSDEM) του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χίου, την Τροχαία Χίου, τον τομέα Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Χίου, τον Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδηγών Βορείου Αιγαίου, το τμήμα τροχαίας του Λιμενικού, τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Χίου, το ΕΚΑΒ, την εθελοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Aegean Greeners και τoν Ιατρικό ΣύλλογοςΧίου.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στα μαγαζιά: 44 Bar • Coffee Shop, Sueño Cafe-bar, Pura Vida,Caprice Coffee Bar, PlanB all time coffee & bar, Metropolis Lounge Cafe Bar, Escobar coffee & more ενώ ο σταθμός για το φιλικό αλκοτέστ θα είναι ανάμεσα στα μαγαζιά 44 Bar • Coffee Shop και Sueño Cafe-bar όπου οι συμμετέχοντες θα λαμβάνουν συμβολικά δώρα.

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (Μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.).

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια