Το Θόλος, τα ασφαλιστικά μέτρα και το… ρουλεμάν Μηταράκη

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, 29 Απριλίου 2022, κυκλοφόρησε από… ακατανόμαστες πηγές η πληροφορία περί απόρριψης από το πρωτοδικείο Χίου της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Χίου, για την ρύθμιση κατάστασης στην επίδικη έκταση στο Θόλος, όπου προορίζεται να κατασκευασθεί η υπερδομή προσφύγων και μεταναστών.

Η αίτηση του δήμου Χίου είχε συζητηθεί στις 22 Μαρτίου 2022 και η απόρριψή της συνιστά μεν μία αρνητική εξέλιξη, πλην – όμως – ακόμα και για τους μη γνωρίζοντες νομικά τα ασφαλιστικά μέτρα δεν λύνουν το ιδιοκτησιακό θέμα της επίμαχης έκτασης.

Ακόμα και αν η απόφαση, η οποία δεν έχει προσώρας επισήμως κοινοποιηθεί, κάνει αναφορά – την όποια αναφορά – στο ιδιοκτησιακό, κάτι που θα φανεί όταν την πάρουν στα χέρια τους οι δικηγόροι του δήμου Χίου, οι γνωρίζοντες νομικά αναφέρουν ότι τούτο λύεται και η ιδιοκτησία αναγνωρίζεται ή όχι με την άσκηση και την εκδίκαση της σχετικής αγωγής.

Τώρα, πώς η απόφαση αυτή αναγορεύει ως ιδιοκτήτη το Δημόσιο και όχι τον δήμο Χίου, όπως τουλάχιστον οι έχοντες την αγωνία διατυμπανίζουν, αποτελεί αντικείμενο έρευνας άλλης επιστήμης κι όχι της νομικής.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια