Το who is who του νέου περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου

Ο κ. Αριστείδης Καλάργαλης, εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ορίσθηκε περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας κ. Τάσου Κουράκη.

Ο κ. Καλάργαλης, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παραθέτει σε ρεπορτάζ του το vima.gr (συνολικά και για τους 13 περιφερειακούς διευθυντές), γεννήθηκε το 1959, σπούδασε παιδαγωγικά, τεχνολόγος μηχανικός και επιμορφώθηκε στη συμβουλευτική.

Είναι διδάκτορας πολιτισμικής τεχνολογίας και επικοινωνίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η πολιτισμική δημιουργία, η εκπαίδευση και η γραμματεία των τριών πρώτων δεκαετιών του 20ού αιώνα. Υπήρξε διευθυντής για 5 χρόνια τεχνικών λυκείων και ΤΕΕ, καθώς και 3 χρόνια υποδιευθυντής ΤΕΛ και ολοήμερου δημοτικού.

Έχει εκδώσει 13 βιβλία με ποίηση, δοκίμιο, παιδαγωγικές μελέτες, τοπική ιστορία και γραμματεία.

Από τις διάφορες και διαρκείς επιμορφώσεις αναφέρονται της επιμόρφωσης στελεχών διοίκησης της εκπαίδευσης, της ΣΕΛΕΤΕ και της διοίκησης ανθρώπινου παράγοντα, του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Από την μέση πέρασε στην βασική εκπαίδευση, όπου διδάσκει μέχρι σήμερα. Δραστήριος στον χώρο του ραδιοφώνου (δημόσιο και ιδιωτικό) επιμελήθηκε εκπομπές με αντικείμενο το βιβλίο και τη λογοτεχνία.

Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά της Λέσβου αλλά και πανελλαδικής κυκλοφορίας («Αυγή»), ενώ ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Λέσβο με την παράταξη «Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή» της νυν βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Αγλαΐας Κυρίτση.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια