Τον Μάιο η προκήρυξη για την επέκταση του αεροδρομίου Χίου

Εντός του Μαΐου προκηρύσσεται το έργο της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου Χίου, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται  η προκήρυξη του έργου της ανακατασκευής του αεροσταθμού, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη.

Στην συνάντηση που είχαν σήμερα Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 και σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Μηταράκης, εντός του Μαΐου υπογράφεται και η σύμβαση ολοκλήρωσης της κατασκευής του νέου δικαστικού μεγάρου Χίου.

Τι περιλαμβάνουν τα έργα του αεροδρομίου

Να υπενθυμίσουμε ότι τα έργα του αεροδρομίου Χίου έχουν ενταχθεί με το ποσό των 31.128.951,19 ευρώ και στα βασικά έργα που θα εκτελεσθούν είναι η επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων στην απαλλοτριωμένη έκταση, ώστε να αποκτήσει συνολικό μήκος 1799 μέτρων, η αναβάθμιση της αντοχής του, υδραυλικά έργα εντός του αεροδρομίου, προσθήκη 300 τ.μ. νέων χώρων στον υφιστάμενο αεροσταθμό, εκσυγχρονισμός του πύργου ελέγχου κ.λπ.

Η ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίζεται η 16/8/2021 και λήξη η 29/12/2023.

Η πράξη περιλαμβάνει – αναλυτικά – τις εξής εργασίες:

1. Επέκταση του διαδρόμου προς Βορρά σε απαλλοτριωμένη περιοχή έτσι ώστε ο διάδρομος να αποκτήσει συνολικό μήκος 1.799 Μ και πλάτος 30.00 Μ, με εκατέρωθεν ασφάλτινα ερείσματα πλάτους 7,50 Μ . Μετά το επεκτεινόμενο βόρειο άκρο του διαδρόμου θα διαμορφωθεί ζώνη ασφαλείας (strip) σε μήκος 60 Μ και στη συνέχεια αυτής περιοχή ασφαλείας πέρατος διαδρόμου (resa) σε μήκος 90 Μ. Εκατέρωθεν του επεκτεινόμενου τμήματος του διαδρόμου και μετά τα ερείσματα διαμορφώνονται πλευρικές ζώνες ασφάλειας σε πλάτος 75,00 από τον άξονα του διαδρόμου, ως αυτές του υφιστάμενου τμήματος του διαδρόμου.

2. Αναβάθμιση της αντοχής του υφιστάμενου τμήματος διαδρόμου.

3. Διαμόρφωση περιοχής ασφαλείας πέρατος διαδρόμου (resa) μετά το πέρας του νότιου ακραίου strip του διαδρόμου σε μήκος 90,00 Μ.

4. Επέκταση της υφιστάμενης εσωτερικής υπηρεσιακής οδού του αεροδρομίου στα νέα όρια της απαλλοτριωμένης περιοχής.

5. Εκτέλεση των απαραίτητων υδραυλικών έργων εντός του αεροδρομίου για την αποστράγγιση της περιοχής. Η εκτέλεση των αντίστοιχων έργων εκτός αεροδρομίου μέχρι την εκβολή τους στη θάλασσα θα εκτελεστούν από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

6. Εκτέλεση των απαραίτητων τεχνικών έργων (τοίχων αντιστήριξης κ.ά).

7. Η απαραίτητη οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση στο πεδίο ελιγμών στα οδικά δίκτυα, που θίγονται από τα έργα του διαδρόμου.

8. Επέκταση και αντικατάσταση περίφραξης τύπου ΝΑΤΟ όπου απαιτείται.

9. Εκσυγχρονισμός των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων πεδίου ελιγμών και τοποθέτηση αντίστοιχων στην επέκταση.

10. Κατασκευή νέου διώροφου οικίσκου σταθμού φωτοσήμανσης και υποσταθμού αεροδρομίου.

11. Μετατόπιση του ραδιοβοηθήματος VOR.

12. Μετατόπιση του υφιστάμενου πολυβολείου του Ελληνικού Στρατού (Ε.Σ.) και κατασκευή νέου σκεπάστρου προσωπικού ομάδας Ε.Σ.

13. Επέκταση, αναδιαρρύθμιση και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του επιβατικού αεροσταθμού με εμπορικές και μη χρήσεις. Η προσθήκη νέων χώρων θα έχει επιφάνεια 300 m2 εκατέρωθεν του υφιστάμενου κτιρίου με αποτέλεσμα την αύξηση των χώρων αναχωρήσεων – αφίξεων, τη δυνατότητα διαχωρισμού περιοχών εντός και εκτός SCHENGEN, και συνολικά, τη βελτίωση της λειτουργικότητας του αεροσταθμού.

14. Εκσυγχρονισμού του πύργου ελέγχου αεροδρομίου (ΠΕΑ).

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια