Τους έδωσε την… ευχή του ο Μηταράκης, αβλεπί εκλέγονται και οι 10 στην ΝΟΔΕ

Μετά από προσπάθειες πολλών ετών φαίνεται ότι τα κατάφερε ο κ. Νότης Μηταράκης να έχει την… δική του διοικούσα επιτροπή στην ΝΟΔΕ Χίου της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που αποτελούσε κεντρικό του στόχο εν όψει της προβλεπόμενης μετωπικής σύγκρουσης με την χιακή κοινωνία, στην υλοποίηση του σχεδιασμού του για την υπερδομή στο Θόλος.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, αυτό είναι χωρίς αντίκρυσμα, καθότι το όργανο αυτό ελάχιστη έως μηδαμινή επιρροή έχει ακόμα και στους νεοδημοκράτες και απλά θα έχει να λέει ο κ. Μηταράκης ότι βάζει πλάτη και η ΝΟΔΕ. Ωστόσο, δεν πρέπει να προεξοφλείται ότι όλοι στην ΝΟΔΕ θα είναι πρόθυμοι να βάλουν πλάτη και να χορέψουν τον χορό του… Θόλους, όταν θα σφίξουν τα πράγματα.

Από την παλιά φρουρά και γενικά από ανθρώπους με σημαντική συμμετοχή στα κομματικά και κοινωνικά δρώμενα υπήρξε πλήρης αποχή, κοινώς γύρισαν την πλάτη στον κ. Μηταράκη, ο οποίος αναζητούσε πρόθυμους για να τον στηρίξουν αναφανδόν στην επιχείρηση «Θόλος».

Προσώρας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου περιχαρής απολαμβάνει την νίκη του, ενώ σιωπηρά χειροκροτεί ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, αφού στελέχη (αποτυχόντα, διορισθέντα κ.λπ.) της παράταξής του βρήκαν θέση στην νέα διοικούσα επιτροπή.

Το κλίμα της πρώτης συνάντησης των υποψηφίων για τα διάφορα κομματικά όργανα με τον υπουργό στα γραφεία της ΝΟΔΕ, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2021, ήταν «γιορτινό και ενωτικό», κατά τον κ. Μηταράκη, ο οποίος τους ευχήθηκε «καλή επιτυχία στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές!».

Το τελευταίο μάλλον ως τρολάρισμα ακούγεται καθότι και οι δέκα υποψήφιοι εκλέγονται, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, αφού τόσες ακριβώς είναι και οι θέσεις, δεν περισσεύει κανένας, ενώ ερωτηματικά υπάρχουν για τις θέσεις στην δημοτική τοπική οργάνωση, κατά πόσον δηλαδή έχουν καλυφθεί.

Νέος πρόεδρος στην διοικούσα επιτροπή θα είναι ο κ. Λευτέρης Μπλάτζιος (δεν υπήρχε άλλη υποψηφιότητα), δικηγόρος στο επάγγελμα και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Σύμπραξη Δημιουργίας.

Τα μέλη είναι οι: Παντελής Νεαμονίτης (αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΧ), Γιώργος Ζώας (πυροσβέστης), Κική Χαρίτου (πρώην πρόεδρος Θυμιανών), Δημήτρης Αγκάς (πρόεδρος Νεοχωρίου), Κώστας Καρατζάς (καθηγητής), Καλλιόπη Μπρη (μαστιχοπαραγωγός), Μάρκος Φιστές (σωφρονιστικός υπάλληλος), Εμμανουέλα Καλβίνου (μέλος Τ.Σ. Χαλκειούς), Πόπη Ζαννίκου (υποψήφια με την Σύμπραξη Δημιουργίας, συμβασιούχος στον δήμο Χίου).

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια