Τούβλα «πουλάει» ο Μηταράκης και σκαλωσιές για… μόστρα στο δικαστικό μέγαρο Χίου (φωτό)

Εικόνα έρημου και εγκαταλελειμμένου εργοταξίου δείχνει το υπό ανέγερση δικαστικό μέγαρο Χίου, ένα από «τα έργα της γενιάς μας», όπως καθημερινά… γανώνει τα κεφάλια των κατοίκων της Χίου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότης Μηταράκης.

Στον εξωτερικό χώρο παντού πλήρης ακαταστασία, μπάζα, οικοδομικά υλικά, σκαλωσιές, ξυλεία και χορτάρια ένα μπόι συνθέτουν την εικόνα ενός έργου το οποίο υπό κανονικές συνθήκες σε ένα κανονικό κράτος έπρεπε να σφύζει από ζωή και εργασία.

Τίποτα από όλα αυτά, ακριβώς σαράντα ημέρες μετά την τελευταία προεκλογική περαντζάδα της κουστωδίας, με τον κ. Μηταράκη να αναγγέλλει με περισσή αλαζονεία και υποκρισία συνάμα ότι ολοκληρώθηκε η εξωτερική τοιχοποιία και πως όλα πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά το 2024. Κι όχι τον τρέχοντα μήνα Μάιο 2023, όπως προβλέπει η σύμβαση!

Από κοντά και ο ανάδοχος του έργου, ο οποίος πλειοδοτώντας παρουσίασε και χρονοδιάγραμμα των εργασιών, το οποίο αν ετηρείτο θα υπήρχε κυριολεκτικά οργασμός οικοδομικών εργασιών.

Αυτή είναι σήμερα η πραγματική εικόνα του εργοταξίου

Αυτά έγιναν στις 6 Απριλίου 2023 και σήμερα 17 Μαΐου 2023 η εικόνα του εργοταξίου εμφανίζεται ως εξής:

– Ξεκίνησαν κάποιες εργασίες καθαρισμού του εξωτερικού χώρου, για να στηθεί ένα τμήμα σκαλωσιάς στην πρόσοψη και στην ανατολική πλευρά του κτιρίου, που περιμένει (;) τους τεχνίτες και εργάτες, προφανώς για εξωτερικά επιχρίσματα και τοποθέτηση θερμοπρόσοψης.

– Ξεκίνησαν κάποιες εργασίες εσωτερικών χωρισμάτων με μεταλλικούς σκελετούς για γυψοσανίδες, οι οποίες όμως πολύ γρήγορα σταμάτησαν κι έμειναν οι σκελετοί.

– Ξεκίνησαν κάποιες εσωτερικές ηλεκτρολογικές εργασίες, χωρίς να φαίνεται ότι υπάρχει συνέχισή τους.

– Η εξωτερική τοιχοποιία που ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε φαίνεται να έχει κενά σε σημεία της πρόσοψης, με τις παλέτες των τούβλων να βρίσκονται εκεί σε αναμονή προς χρήση.

Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του υπό ανέγερση δικαστικού μεγάρου Χίου και αψευδής μάρτυρας της εγκατάλειψης το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που ακολουθεί και το οποίο ελήφθη χθες Τρίτη 16 Μαΐου 2023.

Όλα βαίνουν κανονικά, ισχυρίζεται η ανάδοχος εταιρεία

Ο astraparis.gr επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με την ανάδοχο εταιρεία Έπακρον ΤΑΕ, προκειμένου ο εκπρόσωπός της να καταθέσει την δική του άποψη για την εικόνα που παρατηρείται στο εργοτάξιο. Στο δε σημερινό μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αποστείλαμε, ζητώντας επικοινωνία «ώστε να καταγραφούν οι απόψεις σας, στο πλαίσιο ρεπορτάζ του astraparis.gr, για την πρόοδο των εργασιών στο δικαστικό μέγαρο Χίου, ανάδοχος του οποίου είναι η εταιρεία σας», αντί τηλεφωνικής επικοινωνίας λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα:

Κύριε Στεβή καλημέρα σας, σε απάντηση του ηλεκτρονικού μηνύματος σας, σας ενημερώνουμε ότι οι εργασίες στο Νέο Δικαστικό Μέγαρο Χίου εξελίσσονται κανονικά, βάσει χρονοδιαγράμματος και σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις μας.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Χούσος

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Έπακρον Τεχνική Α.Ε.

Ο astraparis.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει και με τον αρμόδιο από την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., που είναι ο κύριος του έργου, χωρίς – ωστόσο – αυτό να καταστεί εφικτό.